logo
RNTV Live

VIDEO/ Vinul Popii, licoarea prahoveană născută dintr-o poveste de sute de ani

WhatsApp Image 2017-06-16 at 12.21.55
Oana Stoica

Vinul Popii, Pielea Cucoanei și Fata Popii. Sunt trei vinuri speciale, de colecție, fiecare cu povestea lui. O poveste scrisă pe fiecare sticlă de către celebrul preot și scriitor basarabean Savatie Baștovoi. Inspirația i-a venit după ce a degustat vinurile produse la Urlați, în Prahova, în crama lui Costin Bolgiu.

 

În spatele gustului desăvârșit stă însă multă muncă. Vinul este învechit în butoaie de stejar aduse din Franța.

 

Vedeta dintre cele trei soiuri de vinuri produse sub marca Beciul Popii, este Pielea Cucoanei, un cabernet franc roze. Cum acest soi este rar în România și se găsește doar în podgoria failiei Bolgiu de la Urlați, vinul a ieșit unul de excepție.

Pielea Cucoanei, dar și fata popii și vinul popii, au făcut impresie printre cei mai apreciați degustători din România. Așa că vinurile vor ajunge la sfârșitul lunii și în Germania, la o expozie prin care se promovează produsele românești.

Cei care vor să guste din cele trei vinuri, trebuie să se grăbească. Pentru că este o ediție limitată, au fost îmbuteliate destul de puține sticle din fiecare soi.

Brandul Beciul Popii, aparținând părintelui Savatie, sub care au fost create aceste trei vinuri speciale din Urlați, are o poveste veche. Preotul scriitor, spune că nu poți găsi un vin mai bun decât în beciul unui popă. Așa că Beciul Popii, acest nume de onoare, a fost înființat în amintirea bunicului lui, tot preot, mort la 37 de ani, dar și în memoria tuturor preoților basarabeni exterminați de prigoana stalinistă, care nu au mai apucat să aibă un beci al lor.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor