logo
RNTV Live

VIDEO/Castelul blestemant din Prahova: niciodată locuit, dar bântuit de fantome

sursa foto xplorio.ro
Mihai Constantinescu

Cea mai frumoasă şi cunoscută ruină din Prahova care atrage mii de turişti

VIDEO/Castelul blestemant din Prahova: niciodată locuit, dar bântuit de fantome.

Legenda palatului dă fiori reci pe şira spinării celor care vin să-l vadă. Legendele spun că ar fi băntuit de fantome. Poate tocmai aceste poveşti atrag ca un magnet mulţimea de turişti care vin an de an să-l vadă şi să-l fotografieze.

Bijuteria, de o frumuseţe rară, a avut o poveste ţesută din întâmplări nefericite. A fost jefuit de către germani, ruși, comuniști și săteni şi a fost lovit de cutremure şi de un “cancer ” al pietrei care distruge încep palatul. Ajuns o ruină, palatul încă mai atrage turişti şi încă mai naşte poveşti cu fantome care ar bântui locul unde o dată era Micul Trianon din Floreşti.

Astăzi Micul Trianon este cea mai frumoasă şi cunoscută ruină din Prahova.

Povestea începe în 1907 când Grigore Cantacu­zi­no a dat ordin pentru începerea unei construcţii care avea să fie o copie fidelă a Trianonului de la Versailles. A fost cadoul său pentru Alice Can­ta­cuzino, fiica sa. Acesta  a fost finalizat în 1914.

Micul Trianon este cunoscut si sub denumirea de „Palatul Domniţei“. Palatul a fost construit după proiectul arhitectului român Ion D. Berindey. Legendele spun că acest conac, ar fi bântuit de fantome.

CITEŞTE AICI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE MICUL TRIANON

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/fotovideo-ofera-copilului-tau-cel-mai-frumos-cadou-de-1-iunie-domeniul-cantacuzino-din-floresti-gazduieste-a-doua-editie-karpatia-pony-show/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor