logo
RNTV Live

VIDEO/DOLIU în Prahova. Creștinii îl plâng pe Ieromonahul PANTELIMON MUNTEAN

Inmormantare Preot
rnews

A murit ultimul ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca.

Sute de credincioși și preoți toată țara au venit la Mănăstirea Ghighiu pentru a-l vedea pentru ultima dată Părintele Pantelimon. La vârsta de 92 de ani, sufletul părintelui s-a ridicat la ceruri, lăsând în urma sa amintirea  celui care și-a dedicat viața lui Dumnezeu, în ciuda tuturor  încercărilor politice ale vremii.

Părintele Panteliom de la Turnu s-a stins din viață duminică seara și va fi îngropat astăzi în cimitirul Mănăstirii Ghighiu.

Legătura Părintelui Pantelimon cu Preotul Arsenie Boca

Pe Părintele Arsenie Boca l-a cunoscut la vârsta de 18 ani la manastirea Sambata de Sus, din Fagaras, iar intr-un interviu, Parintele Panteliomon vorbeste despre HARUL Parintelui Arsenie Boca și despre prima reactie pe care a avut-o când l-a cunoscut pe Preotul Ardealului.

-Copile, sa te duci sa faci armata si apoi sa ma cauti. Numai atunci vom vorbi despre calugarie. Am ramas intepenit. Eu nu venisem cu gandul sa ma calugaresc, ci doar sa-l vad, dar dupa ce l-am vazut, mi-a trecut prin minte fulgerator ca as vrea sa-i fiu alaturi in manastire.

Intâlnirea dintre cei doi slujitori ai Domnului a fost decisivă în viața Părintelui Pantelion.

. “Pentru mine a fost o
lumina si un stalp de nadejde. Fara indemnul si rugaciunile lui, nu as mai fi iesit viu din inchisoare.Un
calau m-a batut in sac si, cu un drug de fier, aproape mi-a scos ochiul. Am fost in moarte clinica si am
scapat. Mi s-a pus capastrul pe cap (cea mai cumplita schingiuire), dar nu mi-am pierdut mintile, asa
cum voiau securistii. Nici o secunda nu m-am lepadat de Cristos, chiar daca in arestul de la Galati a
venit un general, care, vorbind frumos si cu multa dibacie, incerca sa ne convinga ca Arsenie Boca e un
impostor si ca Dumnezeu nu exista 

Mărturia părintelui despre Arsenie Boca

În urmă cu aprope 7 veacuri, parintele Pantelimon a imbrăcat straiele de călugăr la manastirea Brancoveanu, de la Sambata de Sus, din Fagaras, iar în anii ce au urmat s-a sacrificat pentru credință în temnițele comuniste. Până în anul 1980 i s-a interzis accesul în mănăstire, ca mai apoi să se refugieze la Ghighiu unde a fost preoțit și a slujit până la sfârșitul vieții.

IMAGINI DE LA INMORMANTARE

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor