logo
RNTV Live

VIDEO/”Fabricile” de credite on-line, puse la pâmânt de un grup de prahoveni. Mai multe persoane au fost reţinute

BCCO a reţinut mai multe persoane, în urma percheziţiilor de ieri
Mihai Constantinescu

BCCO a reţinut mai multe persoane, în urma percheziţiilor de ieri

“Fabricile” de credite on-line, puse la pâmânt de un grup de prahoveni. Mai multe persoane au fost reţinute.

Mai exact au fost reţinute patru persoane care urmează să fie prezentate astăzi instanței și alte trei au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ieri au fost organizate 9 percheziții domiciliare în județul Prahova și 4 percheziții în județul Bihor, la persoane bănuite de fraude informatice.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015-2017, 7 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat. Pe parcurs la grup au aderat și alte persoane. Activitatea grupului consta în obținerea, în mod ilicit, de credite on-line de la instituții financiare nebancare din România. Persoanele bănuite ar fi utilizat, inițial, propriile date de identificare sau date de identificare aparținând altor persoane, precum și adeverințe de salariat și extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicații informatice.

Ulterior, ar fi introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.

CITEŞTE MAI MULTE DETAŞII AICI

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/lucrati-in-vanzariatentie-sa-nu-fiti-pacaliti-trei-prahoveni-au-fost-inselati-printr-o-metoda-ordinara/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor