logo
RNTV Live

VIDEO/Familii de urși, la plimbare prin stațiunea Bușteni. Oamenii, terorizați

Mihai Constantinescu

VIDEO/Familii de urși, la plimbare prin stațiunea Bușteni. Oamenii, terorizați

Două ursoaice cu puii lor s-au plimbat nestingheriţi seara trecută prin stațiunea Bușteni. Au fost la un pas să dea nas în nas cu oamenii care se întorceau la acea oră de la serviciu.

Din fericire nu s-a întâmplat nimic rău. Oamenii au pus mână pe telefeon, au sunat la 112 și au cerut ajutorul jandarmilor care au intervenit prompt pentru a îndepărta animalele.

Prima familie de urși, o ursoaică și doi pui, a fost alungată de pe strada Victoriei din orașul Bușteni. Patrula de jandarmi a acţionat pentru îndepartarea animalelor prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase de pe autospeciala din dotare. Animalele au fost îndepărtate în siguranță din zonă semnalată, patrula rămânând în zonă pentru monitorizare.

Cea de-a doua familie de urși a fost depistată chiar pe timpul monitorizării. De data aceasta o altă ursoaică cu doi pui a fost alungată de pe strada pe strada Cezar Petrescu.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când constată prezenţa animalelor sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol.

Vă reamintim că la jumătatea lunii octombrie,  în satul Plăiețu, din comuna Măneciu, o familie(soț și soție)a fost atacată de urs. Mai întâi a fost atacată femeia.  A fost mușcată de piciorul drept și pe mâini. Bărbatul a auzit țipetele și l-a atacat pe urs cu toporul, ca să-și salveze soția.

A fost însă și el pus la pământ.

Din fericire, soția , deși rănită grav, nu și-a pierdut cumpătul. A pus mâna pe topor și l-a lovit pe urs direct în cap, omorându-l.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor