logo
RNTV Live

VIDEO/Noul preţ al gigacaloriei stabilit de ANRE, aprobat de către consilierii locali ploieşteni

cl1
Mihai Constantinescu

VIDEO/Noul preţ al gigacaloriei stabilit de ANRE, aprobat de către consilierii locali ploieşteni

Consiliul Local a avut pe ordinea de zi a sedinţei ordinare de astăzi şi proiectul de hotărâre  prin care trebuia să aprobe noul preţ al gigacaloriei stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. ANRE a stabilit, prin avizul numărul 65 din data de 23.09.2019, că preţul reglementat pentru furnizarea energiei termice la consumatorii casnici din Ploieşti, de către Veolia Energie Prahova, trebuie să fie de 315,35 de lei per gigacalorie fără TVA, respectiv 375,27 de lei cu TVA.

Proiectul a iscat discuţii aprinse.

https://youtu.be/8D_fZ8EAEpM

În timpul şedinţei i s-a cerut primarului Adrian Dobre să explice dacă bugetul municipiului suportă anul viitor aceste subvenţii. De menţionat este că la nivelul anului în curs, în condiţiile în care nu sunt asigurate fondurile necesare pentru a închide anul la anumite servicii, cum ar fi iluminatul public,cât şi pentru alte datorii, există alocată suma de aproximativ 8 milioane 400 de mii, suficientă pentru 2019. Anul viitor vor exista probleme mari şi pe acest segment.

https://youtu.be/SD8dLXZD7yE

 

Într-un final, proiectul a fost aprobat. Ploieştenii vor beneficia şi de subvenţie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor