logo
RNTV Live

VIDEO/Ploieștenii otrăviți cu bună știință? Vezi ce spune Institutul de Sănătate Publică

poluare5
rnews

Poluarea de la Ploiești

Ploieștenii se plâng de ani de zile de mirosul pe care trebuie să-l suporte. Disconfortul olfactiv este produs de rafinăriile care înconjoară Ploieștiul.

În ciuda reclamațiilor, protestelor, dezbaterilor organizate de diverse autorități și organisme, nu au fost luate măsuri.

Mai mult, în tot acest timp am fost liniștiți că valorile se încadrează în normele legale. Autoritățile au susținut tot timpul că nu e vorba de nici o poluare, ci doar de un ”disconfort olfactiv”.

Despre depășirile înregistrate de aparatele de măsură ale Agenției de Mediu, s-a tot vorbit. Au fost depășiri înregistrate pentru diverse hidrocarburi, dar tot mai des pentru benzen.

Bomba a venit de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Ploieștenii inhalează benzen, o substanță cancerigenă

La întîlnirea organizată la Ploiești de către Ministerul Mediului, a participat și reprezentantul Institutului de Sănătate Publică București.

Medicul a recunoscut că la nivelul Direcției de Sănătate Prahova, dar și la nivelul Institutului, au fost strânse date alarmante despre impactul poluarii de la Ploiești asupra populației.

Ca să mai îndulcească vestea, medicul a vorbit despre valori ridicate de benzen în zona Brazi, asta ca să nu-i bage în panică pe ploieșteni.

Citește și: https://portal.republikanews.ro/autoritatile-nationale-de-mediu-despre-poluarea-din-ploiesti-corina-lupu-director-anpm-nu-exista-statistici-la-nivel-european-ori-international-cu-privire-la-un-clasament-la-celor-mai-poluate-ora/

Despre poluarea cu benzen de la Ploiești vorbesc și reprezentanții Agenției naționale de Protecția Mediului. Vezi declarația:

Benzenul poate fi letal

Medicii avertizează că expunerea prelungită la benzen poate provoca leucemie și crește riscul apariției unor forme de cancer.

Centrul International de Cercetare a Cancerului precizează că benzenul a fost inclus pe lista substanțelor cancerigene de grupa 1.

Expunerea și inhalarea în timp a unei cantități de benzen de peste 300 de ori mai mare poate provoca tumori maligne, au indicat cercetările făcute pe animale de laborator.

Așa că în loc de măsuri, reprezentanții Institutului de Sănătate Publică vorbesc despre studii de impact…..

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor