VIDEO/Ploieștenii vor avea ocazia unică de a se plimba prin Ploieștiul perioadei interbelice

Se încearcă schimbarea percepției despre Ploiești

VIDEO/Ploieștenii vor avea ocazia unică de a se plimba prin Ploieștiul perioadei interbelice

„Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii”, spune marele Nicolae Iorga. Tot el mai spunea și că „Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”.

Mai mulți tineri liceeni și-au propus ca într-un an de zile să poată prezenta celor interesați fața orașului din perioada de apogeu: perioada interbelică.

Este un proiect ambițios care practic nu se va finaliza niciodată. Până în acest moment au fost reconstituite 21 de clădiri importante din Ploiești care în acest moment nu mai există.

Proiectul își propune să schimbe percepția despre Ploiești. Inițiatorii proiectului sunt cei care au conceput și logo -ul din fața noii clădiri a Primăriei. Astăzi au explicat  viziunea lor atunci când numele orașului a fost conceput cu literă mică.

Vezi și https://www.republikanews.ro/evenimentele-dedicate-sarbatorilor-de-iarna-au-inceput-la-ploiesti-vezi-programul-complet/

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

VIDEO/Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE:”Europarlamentarii vor trebui să pledeze acolo...

VIDEO/Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE:"Europarlamentarii vor trebui să pledeze acolo ca România să fie tratată pe picior de egalitate" Duminică, 26 mai 2019, românii sunt...