logo
RNTV Live

VIDEO/Rafinăriile din Prahova sunt monitorizate de Ministerul Mediului. Grațiela Gavrilescu: ”Ploieștenii așteaptă rezultatele cât mai rapid posibil în privința reducerii poluării”

gratiela-gavrilescu
Oana Stoica

Rafinăriile din Prahova sunt monitorizate de Ministerul Mediului.

Vice-prim ministrul și ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a participat vineri la cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru înființat pentru realizarea scenariilor de reducere a poluării.

Reprezentanții operatorilor economici participanți sunt sub monitorizare în ceea ce privește implementarea standardelor europene în vederea îmbunătățirii calității aerului și combaterea poluării existente.

De asemenea, aceștia au luat măsuri pentru achiziționarea de echipamente performante pentru monitorizarea și cuantificarea emisiilor și imisiilor poluante.

Ministrul mediului a solicitat operatorilor economici prezenți urgentarea demersurilor de achiziție și instalare a echipamentelor de monitorizare a calității aerului și prognoză, investiție pe care fiecare agent economic din cadrul grupului de lucru și-a asumat să o realizeze.

Am dispus înființarea acestui grup de lucru încă din vară, pentru că agenții economici care fac parte din el au o obligație față de ploieșteni. Chiar dacă s-au realizat pași concreți în aceste câteva luni, am solicitat astăzi intensificarea demersurilor, pentru că ploieștenii așteaptă rezultatele cât mai rapid posibil”, a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Totodată, grupul de lucru a dezbătut finalizarea scenariilor de gestionare a situațiilor în care prognoza meteo indică condiții nefavorabile ce pot duce la o înrăutățire a calității aerului în zonele locuite.

Le-am transmis membrilor grupului de lucru că au tot concursul instituțiilor de mediu. Spre exemplu, Administrația Națională de Meteorologie le va pune la dispoziție prognoze personalizate de fiecare dată când situația o impune. Le-am spus și că toate aceste scenarii și măsuri identificate vor deveni obligatorii prin includerea lor în autorizațiile integrate de mediu revizuite”, a adăugat ministrul Mediului.

De asemenea, în cadrul grupului de lucru, s-a luat decizia ca membrii, împreună cu specialiști din cadrul UPG, să propună amendamente pentru proiectul de lege privind mirosurile, aflat în prezent în dezbatere la Camera Deputaților.

Alături de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la întâlnire au participat cadre universitare din cadrul UPG, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului din județul Prahova, precum și reprezentanți ai Rompetrol, Petrotel-Lukoil, OMV-Petrom și Unilever.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor