logo
RNTV Live

VIDEO/Sinaia 2017 -Mașini tunate, viteză și adrenalină

trofeul sinaia forever 6
Oana Stoica

Trofeul Sinaia – Un weekend în viteză

Cea de-a IX-a ediție a Campionatului de Viteză în coastă Dunlop 2017 a fost găzduită și în acest an de Sinaia.

Competiția a debutat pe 21 iulie, iar astăzi, 23 iulie, Trofeul Sinaia Forever ajunge la final.

Dacă vineri și sâmbătă au fost manșele de recunoaștere și antrenamentele cronometrate, astăzi va avea loc concursul propriu-zis.

Competiția care se desfășoară în aceste zile pe străzile din Sinaia a adus la start 78 de piloți.

Cu o lungime totală de 3.015,2 metri și o diferenţă de nivel de la start la sosire de 163,3 metri, cursa se anunța a fi una foarte spectaculoasă, ca în fiecare an.

Evenimentul este organizat de Primăria Sinaia și Clubul Sportiv Carpați Sinaia sub egida FRAS.

Mașini tunate, viteză și adrenalină

Andrei Dumitrescu, care a pilotat un monopost Tatuus, a reușit cel mai bun timp al zilei, urmat de Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge), și Radut Lucian (Mitsubishi Lancer Evo VIII).

Astăzi, pe concurenți îi așteaptă două ture de foc, adică cele 2 manșe ale celei de-a 5 etape a Campionatului de Viteză în Coastă Dunlop.

Câștigătorul va primi și marele premiu al raliului: Trofeul Sinaia Forever.

„Trofeul Sinaia ajunge anul acesta la cea de-a IX-a ediție. Un drum lung, multe povești frumoase, câteva accidente, emoții, cupe, podiumuri, secunde pierdute sau câștigate. Este primul an în care nu pot fi lângă voi: piloți, public, organizatori. O problemă medicală, două ligamente și-un genunchi temporar imobilizat mă vor ține pentru prima dată departe de acest eveniment. E în regulă, la ediția cu numărul zece voi fi perfect pregătit. Până atunci vă doresc multă baftă, putere de concentrare și vreme bună! Felicitări organizatorilor, Federației Române de Automobilism Sportiv, felicitări colegilor mei de la Primărie, de la Clubul Sportiv Carpați Sinaia, mulțumim tuturor partenerilor pentru ajutor și susținere. Fie ca cei mai buni să câștige!”, a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Anul acesta la start s-au înscris 83 de piloți și 4 echipe.Traseul de competiţie care cuprinde străzile Eroilor, Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400, va fi închis și duminică 23 iulie 2017 în intervalul orar 5.00 – 18.00.

 

Sursă video și foto : Primăria Sinaia – Facebook

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor