logo
RNTV Live

VIDEO/Viceprimar George Pană despre salubritatea din Ploieşti: “Se va intra uşor-uşor într-o normalitate. Primii paşi au fost făcuţi”

sedinta salubritate
Mihai Constantinescu

Cauze şi soluţii salubrităţii în problema salubrităţii din Ploieşti

VIDEO/Viceprimar George Pană despre salubritatea din Ploieşti: “Se va intra uşor-uşor într-o normalitate. Primii paşi au fost făcuţi”

Conferinţă  de maximă importanţă astăzi la sediul Primăriei Ploieşti. Aceasta a fost susţinută de către directorii RASP, Vasile Ionescu şi Raul Petrescu, viceprimarii oraşului- George Pană şi Cristian Ganea, reprezentanţii Comisiei 3 de utilităţi publice, precum şi reprezentanţii  Consiliul de Administraţie al RASP. Tema a fost  problema salubrătăţii din oraş.

Cei prezenţi au criticat modul cum edilul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, încearcă să găsească ţap ispăşitor pentru problema curăţenie din oraş. Ieri, Dobre  a cerut demisia conducerii RASP, a directorului general Raul Petrescu și a directorului tehnic Vasile Ionescu, responsabili, în viziunea sa, cu monitorizarea contractelor de salubritate.

De menţionat este că bugetul pentru salubritate de la RASP din 2019 a fost redus la jumătate faţă de 2018. Bugetul alocat pe lună este de doar 1 milion de lei faţă de 2 milioane şi jumătate cât era anul trecut.

Un aspect important în problema salubrităţii sunt şi persoanele care nu plătesc acest serviciu deşi se folosesc de el. În acest moment , aproximativ 50 de mii de cetăţeni nu au contracte.

Una dintre soluţiile găsite este şi cea prin care persoanele fără contarcte la salubritate să fie obligate să plătească. Acest lucru se va întâmpla cu ajutorul unei soluţii mai vechi identificată în 2015 şi care va fi îmbunătăţită anul acesta. Taxa de salubritate va fi aplicată prin serviciul de Finanţe locale. Cei care vor fi rău intenţionaţi vor fi obligaţi să  achite taxele datorate în momentul când vor apela la serviciile SPLFP Ploieşti.

De asemenea,  un aspect important în problema salubrităţii o reprezintă şi numărulş mic de platforme gospodăreşti unde să fie colectat gunoiul. În acest sens se vor construi 60 de noi rampe.

În timpul conferinţei de presă nu s-a putut da un termen exact până când această problemă va fi rezolvată în integralitate. Viceprimarul George Pană a spus totuşi că se fac eforturi  şi că cu ajutorul soluţiilor găsite  “Se va intra uşor-uşor într-o normalitate. Primii paşi au fost făcuţi”

 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videolocul-preferat-de-pierdut-timpul-al-politistilor-locali-ploiesteni-a-fost-descoperit-si-filmat-de-un-ploiestean/?fbclid=IwAR2L0aEsP7uEvhl9XNye8zzjX51E5Kd5G7SF8YXTuNNFZ56rx7VBQFYRcSU

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor