logo
RNTV Live

Viitorul Ploiești, la a doua victorie consecutivă în campionatul de minifotbal

VIITORUL PLOIESTI IN CAMPIONAT MINIFORBAL
Daniel

Viitorul Ploiești și-a luat revanșa pentru înfrângerea din tur, în fața echipei SystemBau, reușind o victorie cu scorul de 8-6 în fața albaștrilor. A fost al doilea succes consecutiv pentru asasini, venit grație unui joc reușit de galben-negri pe toată durata partidei.

Iată garnitura cu care cei de la Viitorul Ploiești au început partida:

Portar: 1. Andrei Nicolescu, Fundași: 5. Mihai Androne, 6. Marian Brumariu, Mijlocași: 10. Ilie Ioniță, 22. Laurențiu Bârsan, Atacant: 9. Alexandru Moise.

Rezerve: Fundaș: 29. Ionuț Jipa, Mijlocași: 13. Georgian Ghiță, 19. Virgil Simionescu, Atacant: 7. Florin Jipa.

Absenți: Ionuț Iordache și Alin Petrescu (ambii învoiți)

Nici bine nu s-au așezat jucătorii celor două echipe în teren, că tabela de la baza sportivă Kiru Sport a și suferit prima modificare. În minutul 2, Alexandru Moise a marcat, profitând de o eroare în defensiva celor de la SystemBau. Dublarea avantajului putea veni chiar în minutul 5, însă același Moise a trimis pe lângă poartă, din șase metri, avându-l doar pe portarul gazdelor în față.

După această fază, SystemBau a reușit să egaleze, iar două minute mai târziu a preluat și conducerea 1-2. Golul de 2-2 a venit, în cele din urmă, în minutul 10, atunci când Georgian Ghiță a centrat de pe stânga, Mihai Androne a preluat balonul, trimițându-l apoi lui Ilie Ioniță, care a îndeplinit o simplă formalitate. În penultimul minut al primei reprize, Viitorul a reușit să întoarcă rezultatul prin Laurențiu Bârsan; 2-3, scor cu care s-a intrat și la cabine.

Acțiunile ofensive ale galben-negrilor au continuat și în cel de-al doilea act, dar cei care au marcat au fost tot gazdele. Ciprian Pura a reușit să iasă dintre trei adversari, a trimis mingea către Laurențiu Costache, iar acesta a introdus mingea în poartă; 3-3. Viitorul dădea semne că se clatină, dar intrările rând pe rând al lui Virgil Simionescu în locul lui Alexandru Moise și a lui Florin Jipa în locul lui Laurențiu Bârsan au dat roade. În minutul 15, Florin Jipa a trimis, din lateral stânga, la rădăcina barei, un șut imposibil de parat de către portarul advers; 4-3, iar Viitorul tocmai reproducea scorul din tur.

Cu un Ilie Ioniță în mare formă și un Virgil Simionescu care a reușit să închidă multe spații la mijlocul terenului, asasinii mai reușesc să marcheze o dată, prin primul menționat; 5-3, și lucrurile păreau că se complică pentru SystemBau, neînvățată să sufere în fața unei echipei din cealaltă parte a clasamentului. Ambiția lor s-a dovedit a fi utilă, reușind imediat să aducă scorul la 5-4, dar din nou, Alexandru Moise, intrat în locul lui Ilie Ioniță, face ca bucuria albaștrilor să nu dureze mult; 6-5.

La faza următoare, Jipa Ionuț, intrat și el de foarte puțin timp în locul lui Mihai Androne, schimbare tipică pentru Viitorul, post pe post, a finalizat cu un șut puternic, de la 12 metri, printre picioarele portarului advers. Speranțele gazdelor au fost reaprinse când același Ciprian Pura a marcat, făcând ca scorul să devină 7-6 și, din nou, Viitorul anulează bucuria albaștrilor, prin Mihai Androne, care a făcut rocadă cu Marian Brumariu, a țâșnit pe partea dreaptă, a făcut un un-doi cu Alexandru Moise, urmând ca primul să introducă mingea în plasă; 8-5 și părea că totul s-a terminat pentru SystemBau. Însă cu trei minute înainte de final, gazdele au marcat cu un șut la colțul scurt, printre bară și portarul Andrei Nicolescu, rămas fără replică. S-a terminat 8-6 pentru Viitorul, iar băieții pregătiți de Virgil Pascu au egalat în clasament, echipa Dedeman, acumulând 12 puncte.

 

De remarcat în această partidă a fost și jocul excelent făcut de celălalt fundaș al echipei galben-negre, Marian Brumariu, dar și de portarul Andrei Nicolescu, care din nou a făcut un meci mare, scoțând multe baloane văzute de pe margine ca fiind imposibil de parat.

Mihai Androne: „Cu ajutorul experienței unora dintre noi și cu ajutorul dorinței de joc a altora, am reușit să învingem echipa aflată pe locul 4.”

La finalul meciului cu SystemBau, Mihai Androne a declarat:

„Un meci frumos, bogat atât în ocazii cât și în greșeli personale, însă cu o dorință de victorie de nestăvilit de partea noastră. Cum am spus, singura diferență dintre noi și primele locuri o face doar dorința, curajul și determinarea din timpul jocului, drept dovadă meciul mare făcut de echipa noastră, miercuri. Cu ajutorul experienței unora dintre noi și cu ajutorul dorinței de joc a altora, am reușit să învingem echipa aflată pe locul 4, nedându-le prea multe șanse. În concluzie, un joc spectaculos, cu ocazii din partea ambelor părți, care, cu puțină atenție, am fi putut închide meciul de mult, câștigând cu un scor mai generos dacă le fructificam pe toate.”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor