logo
RNTV Live

Viitorul sună bine! Abecedarul fotbalului se învață și la Akademika Ploiești

Abecedarul fotbalului se învață la Akademika Ploiești
Ciprian Radu

Abecedarul fotbalului se învață și la Akademika Ploiești

Viitorul fotbalului este la juniori! Puține sunt însă echipele care dau atenția cuvenită fotbalului juvenil.

Speranțele se leagă de noile academii, unde copiii pot învăța abecedarul sportului rege.

În urmă cu un an, a fost înființată școala de fotbal Akademika Ploiești. Primii copiii îndrumați în tainele fotbalului au fost elevii școlii Candiano Popescu, antrenați de Ciprian Gheorghe. Un fost fotbalist care și-a propus să îndrepte copiii către sport, sănătate și disciplină.

CITEȘTE și Un meci între două echipe de copii sub 9 ani a fost urmărit de aproximativ 500.000 de oameni!

Toți cei care se ocupă de copiii care au venit la academie sunt foști fotbaliști. Printre ei, Ion Grigore și Marin Luis.

O academie de juniori costă însă destul de mult. Fără susținerea unor oameni dispuși să investească, totul ar fi în zadar. Din fericire, Akademika Ploiești are parte de susținere financiară optimă.

După doar un an de activitate, Akademika Ploiești și-a făcut loc printre cluburile deja consacrate în fotbalul juvenil. Akademika deține și o echipă care evoluează în campionatul de seniori al Ligii B Prahova. Este un avantaj important, din moment ce tinerii fotbaliști pot fi promovați la echipa mare.

Copiilor de la Akademika Ploiești le place mult fotbalul și sunt încântați că au unde să învețe tainele acestui sport. Toți sunt fermecați de Messi și de Barcelona, dar visează să ajungă la Petrolul!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor