logo
RNTV Live

VIDEO/ Scandal uriaş pe marginea bugetului CSM. ” Vom avea un club municipal FĂRĂ ACTIVITATE SPORTIVĂ!”

rnews

 

UPDATE – Ultimul cuvânt i-a aparţinut Nicoletei Crăciunoiu, directorul Direcţiei Economice, cea care a declarat că proiectul privind bugetul CSM nu este legal.

Am mutat 20 de posturi la CSM tocmai pentru a avea activitate pentru copii şi juniori. Nu contează, de masă sau de performanţă. Iar performanţa se face cu copii care să participe la competiţii! Trebuie depăşit acest moment neprielnic, a fost concluzia primarului Adrian Dobre cu privire la tot scandalul creat pe marginea bugetului CSM.

 

 

Consilierii nu găsesc soluţii pentru a da bani CSM pentru ca sportivii să poată merge la competiţii . “Vom plăti salariile, dar nu vom avea bani pentru deplasări la competiţii şi nici pentru închiererea de baze sportive.Va fi un club municipal FĂRĂ ACTIVITATE SPORTIVĂ!” A fost concluzia consilierului George Botez, cu privire la soarta CSM-ului.

Subvenţia municipiului Ploieşti către CSM va fi de 8. 241.000 de lei. Este concluzia la care s-a ajuns, consilierul Paul Palaş precizând că trebuie să se dea dovadă de responsabilitate pentru aprobarea bugetului, deoarece ” funcţionarea CSM depinde de aprobarea acestui buget”.

 

Update ora 14.00 – După o pauză de jumătate de oră, directorii celor două Direcţii nu se pot pronunţa cu privire la avizul dat CSM. Adrian Androne ( Direcţia Juridică) şi Nicoleta Crăciunoiu ( Dir. Economică) au înmânat două rapoarte de specialitate care reprezintă un fel de abţinere, deci avizul este considerat negativ.  Pe scurt, nu se pronunţă cu privire la legalitatea proiectului referitor la bugetul CSM. ” Din punct de vedere al legalităţii bugetului anului precedent nu ne putem pronunţa pentru activitatea sportivă şi, prin urmare, nici pentru plăţile efectuate pentru trimestrul I al lui 2017.”

raport

 

 

Stirea iniţială

Numai la Ploieşti, parcă, se poate întâmpla aşa ceva! Şedinţa de consiliu suspendată, în aceste momente, pentru ca Direcţia Economică şi cea Juridică să dea avizul favorabil pentru CSM. Altfel…”se vorbesc vorbe” .

 

Problema CSM are rezolvare, financiar vorbind, doar până la finele lunii aprilie. După care nu se ştie ce se va întâmpla. Există şi un alt fond, într-un cont separat. E vorba de 3,3 milioane de lei pentru competiţii. Însă nu se intră în aceşti bani, neexistând avizul favorabil dat de către cele două Direcţii. Nicoleta Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei, consideră nelegal proiectul  şi spune că trebuie aşteptată legea sportului.

 

” Vreau avizul în scris! Cine pe cine prosteşte? Cei din Direcţia Economică sunt în faţa dumneavostră…Vorbiţi. Dragă Economicule,…”  a fost reacţia lui George Botez, cel care, de altfel, a solicitat o pauză de 30 de minute pentru ca situaţia să fie clarificată.

 

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor