Vreme extremă? Părinţii vor putea avea zile libere plătite în astfel de situaţii

Vreme extremă? Părinţii vor putea avea zile libere plătite în astfel de situaţii

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect care prevede acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decise de către autorități.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ, citat de Mediafax.

„Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ”, prevede proiectul.

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale.

sursa digi24.ro

sponsor
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here