logo
RNTV Live

Washingtonul a actualizat regulile concepute pentru a restricționa accesul Chinei la cipuri și tehnologii de fabricare a cipurilor de inteligență artificială din Statele Unite

62388112
Dudau Andreea Valentina

Administrația Biden a actualizat regulile cu scopul de a restricționa accesul Chinei la cipuri și tehnologii de fabricare a cipurilor de inteligență artificială din Statele Unite, ca parte a unei strategii pentru a contracara dezvoltarea industriei de fabricare a cipurilor din Beijing, având în vedere preocupările legate de securitatea națională!

Regulile, inițiate în octombrie, vizează stoparea exporturilor către China de cipuri AI mai avansate, dezvoltate de Nvidia și alte companii, pe fondul restricțiilor impuse de Washington din cauza temerilor că sectorul tehnologic al Chinei ar putea contribui la consolidarea capacităților militare ale armatei chineze.

Noul set de reguli, cuprinzând 166 de pagini, va intra în vigoare joi. Acestea clarifică faptul că restricțiile privind exporturile de cipuri către China se aplică și laptopurilor care conțin aceste cipuri.

Departamentul pentru Comerț, responsabil cu reglementările privind exporturile, a declarat că are în plan să continue actualizarea restricțiilor privind exporturile de tehnologie către China, în încercarea de a consolida și ajusta aceste măsuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor