logo
RNTV Live

WOLKSWAGEN dă lovitura. TESLA va avea de suferit

volkswagen
rnews

Volkswagen caută noi metode pentru  a lăsa în urmă scandalul Dieselgate, iar acum anunță că pregătește un competitor direct pentru Tesla.

Problemele provocate de către Dieselgate au fost deja uitate, în mare parte, de public. Din fericire pentru Volkswagen, tranziția către mașinile electrice vine la momentul potrivit, iar producătorul are de gând să intre cu dreptul în acest segment scrie playtech.ro.

Conform informațiilor, VW are de gând să lanseze o mașină complet electrică pe care să o cumperi cu doar 23.000 de dolari. Asta înseamnă că mașina ar fi mai ieftină cu 12.000 de dolari decât Tesla Model 3.

Producătorul va transforma trei fabrici din Germania pentru a produce platforma MEB (modular electric drive matrix). Aceasta e folosită pentru a dezvolta familia de vehicule electrice I.D.

Compania are de gând să vândă 10 milioane de astfel de vehicule în ”primul val”. I.D. Aero, un sedan de dimensiuni medii, are o țintă de producție de 100.000 de bucăți. Primul vehicul din seria I.D. ar trebui să fie lansat în 2020.

Sursa: playtech.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor