logo
RNTV Live

WWF-CEE și Fundația Coca-Cola extind parteneriatul lor pentru a îmbunătăți rezistența la schimbările climatice și starea de bine a bazinului hidrografic al Dunării

Dunărea-2
Constantin Corina

Bazinul Dunării este al doilea bazin hidrografic ca mărime din Europa, bazinul hidrografic aflat pe teritoriul celor mai multe țări din lume, și un important mijloc de trai pentru Europa. Pe drumul său de 2.800 km, de la Pădurea Neagră la Marea Neagră, fluviul traversează zece țări și adună parțial sau total apa din 19 țări.

Dar, în ultimii 150 de ani, peste 80% din zonele umede au dispărut din cauza presiunii schimbărilor climatice, a digurilor, a barajelor și a lucrărilor de stabilizare a malurilor. 

De la lansarea programului în 2014, parteneriatul “Împreună pentru Dunăre” a sprijinit peste nouă proiecte în șase țări: Austria, Bulgaria, Croația, Ungaria, Serbia și România. Acest parteneriat va continua să se concentreze pe restaurarea zonelor umede, a luncilor inundabile și a afluenților critici de-a lungul fluviului Dunărea, construind pe succesul și impactul obținut de programul transsectorial din ultimii zece ani.

De asemenea, va continua să întărească rezistența comunităților vulnerabile la riscurile climatice legate de apă în zonele urbane și rurale, îmbunătățind în același timp sănătatea bazinelor hidrografice din bazinul Dunării și oferind beneficii pentru comunități, agricultură și natură prin eforturi colective.

  • Andreas Beckmann, directorul executiv al WWF-CEE declara că „Inundațiile intense, secetele și valurile de caniculă devastează deja părți ale Europei, cu un cost imens pentru comunități, întreprinderi și natură. Trebuie să lucrăm împreună cu natura, nu împotriva ei, pentru a depăși aceste provocări. Atenția noastră trebuie să se extindă dincolo de conservare și să se extindă la refacerea ecosistemelor și a biodiversității, inclusiv a râurilor și a zonelor umede”.
  • „Fundația Coca-Cola dorește să obțină un impact măsurabil și de durată prin acțiuni colective, atât în natură, cât și în cadrul comunităților noastre din întreaga lume”, a declarat Saadia Madsbjerg, președinta Fundației Coca-Cola și vicepreședintă pentru afaceri comunitare în cadrul The Coca-Cola Company

Conform WWF-CEE, în cadrul primei faze a parteneriatului “Împreună pentru Dunăre”, care s-a încheiat în 2021, aproximativ 5.462 de hectare de zone umede rurale, râuri și lunci au fost restaurate cu sprijinul Fundației Coca-Cola, al Uniunii Europene și al fondurilor de stat. Acest efort a creat oportunitatea de a reface un volum anual de aproximativ 13,45 milioane de metri cubi de apă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor