logo
RNTV Live

Zeci de profesori au apelat la serviciile unei reţele de falsificatori. Pe fir au intrat oamenii legii

profesori sursă foto Libertatea
Mihai Constantinescu

Gradaţii de merit cu ajutorul actelor false

Zeci de profesori au apelat la serviciile unei reţele de falsificatori. Pe fir au intrat oamenii legii

Cercetările oamenilor legii au scos la iveală că peste 35 de profesori ar fi beneficiat de gradaţii de merit folosindu-se de acte false. Aceştia ar fi fost ajutaţi în planul lor de către doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani.

Există suspiciuni că în perioada 2013-2017, cei patru ar fi falsificat şi vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35 de cadre didactice, din cadrul mai multor instituţii de învăţământ din Judeţul Ilfov, ar fi beneficiat de gradaţii de merit. Totodată aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor, accederea în carieră precum şi obţinerea de beneficii salariale.

Potrivit stirilekanald.ro, documentele eliberate de bănuiţi constau în certificate de participare la simpozioane naţionale şi internaţionale, precum şi diplome care atestă cunoştinţe dobândite de participanţi la diverse cursuri de specialitate.

Prejudiciul total cauzat este de peste  1.090.000 de lei.

Oamenii legii au efectuat patru percheziţii în municipiul  Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa. Au adus la sediu pentru audieri 39 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune, potrivit sursei citate.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-situatia-drumurilor-nationale-in-aceasta-dimineata-vezi-cum-se-circula/?fbclid=IwAR0TFnCTN0V1eDilQRqu9AifrZJlFSyiXMZ5UqZCI1Ja0U-p-JWxzWI5GHo

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor