logo
RNTV Live

Zi decisivă pentru PSD. Dragnea sau Tudose? Ultimele informații

dragnea si tudose
Ciprian Radu

Zi decisivă pentru PSD

PSD ar trebui să decidă astăzi, din nou, între Liviu Dragnea și premier. Ședința CEx a PSD este programată dfe la ora 16.00, la sediul partidului. 

Liviu Dragnea și Mihai Tudose sunt la cuțite. Tudose este cel de-al doilea premier care iese de pe cursul dorit de Liviu Dragnea.

Într-o situație asemănătoare, social democrații l-au spijinit pe președintele în exercițiu. S-a ajuns la demiterea propriului guvern prin moțiune de cenzură.

De atunci, tot mai multe voci importante s-au plasat în tabăra opusă liderului autoritar Liviu Dragnea.

Cei mai mulți reclamă exact acest lucru.

Lipsa procedurilor democratice în luarea deciziilor.

De partea cealaltă, miza pentru Dragnea este uriașă. Pierderea controlului ar fi o înfrângere drastică ce ar avea repercusiuni considerabile asupra direcției pe care o impune de multă vreme. Inclusiv asupra tentativelor repetate de îmblânzire a justiției…

Lucrurile sunt însă foarte complicate. Conform statutului, Dragnea nu poate fi dat jos pur și simplu.

Pe de altă parte, pentru a nu se ajunge din nou la moțiune de cenzură, este posibil un armistițiu.

Dragnea este sprijinit încă de organizații puternice ale PSD.  

Din informațiile publicate luni dimineață, de Digi 24, 22 de organizații stau în spatele liderului de partid. Însă nu toți vor demiterea cabinetului Tudose. Pe premier îl sprijină mai mulți miniștri și opt organizații județene importante.

Susținătorii lui Liviu Dragnea îi spun acestuia că trebuie ca, de data aceasta, să meargă până la capăt. Dacă cedează ca atunci când au demisionat Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, este ultima dată când mai are partidul la dispoziție. În acest caz, Liviu Dragnea va pierde puterea din partid și autoritatea în favorea lui Mihai Tudose.

Şedinţa CEx va avea loc începând cu ora 16:00, la sediul PSD din Kiseleff. 

Noul război din PSD luat amploare, după ce Carmen Dan, ministrul de Interne, a propus demiterea şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Premierul Tudose a refuzat. Apoi  a declarat că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne pentru că l-a „minţit”.

Tudose a susţinut că a fost minţit de Carmen Dan, care l-a informat că cel propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric. „Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta… nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor