logo
RNTV Live

Ziua în care Ilie Năstase a stricat sărbătoarea tenisului 

_95747657_nastase
Cristian Anghelescu

Din păcate, dupa prima zi a confruntării dintre România și Marea Britanie (din FedCup) nu se vorbește despre tenisul jucat în cele două partide, “actorul” principal al disputei fiind Ilie Năstase.

Fostul lider al ierarhiei ATP a provocat un scandal imens la Mamaia: le-a înjurat pe Johanna Konta și Anne Keothavong, dar și pe arbitrul principal al meciului.

Ce s-a întâmplat la Mamaia

România întâlnește Marea Britanie la Mamaia, la “Tenis Club IDU”. După primul meci, tricolorele conduc cu 1-0 (Simona Halep a învins-o pe Heather Watson).

Meciul doi: Sorana Cîrstea vs Jonanna Konta. După ce britanica se impune în prima manșă cu 6-2, lucrurile iau o întorsătură neașteptată după câteva game-uri din setul al doilea.

Arbitrul de scaun îl avertizează pe Ilie Năstase în legătură cu comportamentul unor spectatori, după ce Johanna Konta s-a plâns de atitudinea acestora.

În acel moment, Ilie a replicat nervos și cu un vocabular care nu are ce căuta pe terenul de tenis. A primit avertisment, iar apoi, după ce l-a înjurat și pe arbitrul principal (elvețianul Andreas Egli – n.r. “fucking asshole”) a fost evacuat din arenă!

Până să fie dat afară din incintă, Ilie Năstase le-a adresat cuvinte urâte și adversarelor Johanna Konta și căpitanului nejucător Anne Keothavong (n.r. “fucking bitches”).

Năstase nu s-a oprit însă aici, acesta luându-se și de o jurnalistă britanică, acesteia spunându-i printre altele că este “proastă”.

Ce reproșează Sorana Cîrstea

La conferinâa de presă de după meciul cu Johanna Konta (pierdut în două seturi, scor 6-2, 6-3), Sorana Cîrstea a criticat-o pe jucătoarea britanică. Motivul: Johanna a continuat să joace imediat după incidentul nefericit provocat de Ilie Năstase, începând să plangă după ce scorul a devenit 3-1 în favoarea jucătoarei noastre.

Ce spune ITF

Ilie Năstase nu mai are voie să participe la meciul cu Marea Britanie (disputele de duminică – cele două de simplu și cea de dublu), iar ITF (Federația Internațională) a deschis o anchetă în legătură cu comportamentul lui Ilie Năstase din această săptămână.

Incidentul de la Mamaia vine în contextul în care Ilie Năstase a făcut vineri o remarcă la adresa culorii copilului Serenei Williams. La conferința de presă de vineri, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: “Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”

Ce spune presa britanică după incidentul de la Mamaia

“Ilie Năstase provoacă haos în Fed Cup cu o izbucnire nervoasă la întalnirea România – Marea Britanie”, a notat The Guardian.

“Căpitanul nejucător al României a provocat întreruperea întâlnirii României cu Marea Britanie, sâmbătă, după o tiradă de cuvinte urâte, el fiind escortat în afara terenului și lăsând-o pe Johanna Konta vizibil afectată. Când Konta conducea în fața Soranei Cîrstea cu 6-2, 1-2 în al doilea meci de la Constanța, Năstase s-a implicat într-o dispută legată de gălgia din public. El i-ar fi spus arbitrului: «What’s your f…..g problem?» (Care este problema ta?). Apoi a părut să le numească pe Anne Keothavong și Konta «f…..g bitches”», menționează The Guardian, conform News.ro.

Federația britanică, plângere la ITF cu privire la comportamentul lui Năstase

“Suntem profund șocați de acțiunile de ieri și de azi, de pe teren, ale căpitanului României, Ilie Năstase. Nu este loc în sport pentru acest tip de comportament, nu este acceptabil și integritatea sportului trebuie să fie primordială”.

Simona Halep vs Johanna Konta: Duminică, de la ora 11:00

Duminică, partida cu Marea Britanie se va relua de la scorul de 1-1. În primul meci al zilei, Simona Halep va o întâlni pe Johanna Konta, de la ora 11:00.

România vs Marea Britanie face parte din barajul de menținere în Grupa II Mondială a FedCup. Disputa are loc la “Tenis Club IDU”, din Mamaia, pe zgură, în aer liber.

Echipa României a ajuns la baraj după ce a pierdut, în februarie 2017, meciul cu Belgia.

Marea Britanie nu a cucerit niciodata trofeul, deși a disputat nu mai puțin de patru finale de-a lungul timpului: 1967, 1970, 1972 și 1981.

Declarația lui Ilie Năstase

Ilie Năstase a susținut, într-o intervenție la Antena 3, că este vorba despre o provocare lansată de jurnaliștii de la BBC.

”Asta este o declarație rasistă? Eu am făcut aceleași remarci și glume și la meciul cu Belgia și nu s-a supărat nimeni. Mai ales că o cunosc foarte bine pe Serena și pe tatăl ei. Nu înțeleg de ce e scandalul acesta înaintea unui meci”, a spus Ilie Năstase.

Întrebat ce pedeapsă crede că va primi, Năstase a răspuns: ”Mă aștept la vreo 10 ani de pușcărie”.

Declarația lui Ion Țiriac

Ion Țiriac a comentat și el ieșirea lui Ilie Năstase și se ia de arbitru, care i-a cerut antrenorului nejucător al României să iasă din arenă.

“În momentul în care un jucător iese de pe teren din proprie voință, pierde meciul! Ce e terenul de tenis, face fiecare ce vrea? Nu știu ce a spus domnul Năstase din tribună, nici nu mă interesează pentru că în momentul în care a părăsit suprafața de joc nu mai era persoană oficială!

Îi ceri să părăsească banca, o face, dar cum își permite un arbitru să-l scoată din arenă? Așa suntem noi, abia așteptăm să sărim pe ai noștri și le permitem străinilor să facă ce vor la noi acasă!”, a spus Țiriac conform TV Dolce.

sursa: hotnews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor