logo
RNTV Live

“Ziua Educației într-o țară fără educație” Mesajul dureros al unui profesor din cadrul UPG Ploiești

emil stan upg
rnews

ZIUA EDUCAȚIEI – “La mulți ani, dragă Educație!”

După aproape o lună de la începerea noului an școlar, nimeni nu vorbește despre problemele reale cu care se confruntă învățământul românesc.

Manuale pline de greșeli, condiții improprii pentru învățare și politicieni care nu fac altceva decât să se pozeze în fața elevilor la început de an, fără a face ceva concret pentru aceștia.

Chiar de Ziua Educației, pe 5 octombrie, când ar trebui să exite motiv de sărbătoare, e greu de spus dacă putem avea motiv de bucurie în contextul actual.

Emil Stan, Profesor Doctor Inginer, în cadrul Universității “Petrol-Gaze” din Ploiești, Departamentul “Științele Educației”,  a postat pe pagina de facebook un mesaj care descrie în termeni duri, dar realiști situația învățământului românesc.

Ziua educației într-o țară fără educație!
Este țara în care analfabeții le organizează știutorilor de carte viața privată și publică. Sau țara în care manualele nu ajung în școli, iar când ajung, sunt pline de greșeli. Dar se învață și din greșeli, nu-i așa?! Este țara în care profesorii sunt plătiți ca să fie victimele ignoranței și lăcomiei politicienilor inculți. Este țara în care profesorii trebuie să respecte proceduri și nu să ia act de unicitatea copiilor. Sau țara în care alții, care nu au habar ce înseamnă o sală de clasă le spun cum să predea și cine trebuie să învețe, cum se pun note și care este rostul unei recompense, cine trebuie motivat și care este rolul rolul temelor pentru acasă. Este țara în care examenele naționale dictează modul de predare și mentalitatea profesorilor, în care se clamează creativitatea, dar se premiază obediența, în care se discută despre topul Shanghai al universităților, dar se finanțează construcția de stadioane și festivaluri stupide. Aștept ca în țara mea, Ziua Educației să se transforme în Secolul Educației, pentru a putea sărbători și noi ceva care să conteze.
La mulți ani, dragă Educație!

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor