logo
RNTV Live

Ziua Porţilor deschise- Rezervaţia Arheologică Budureasca. Toţi prahovenii sunt invitaţi. Vezi când

Rezervaţia Arheologică Budureasca
Mihai Constantinescu

Ziua Porţilor deschise la Rezervaţia Arheologică Budureasca

Ziua Porţilor deschise- Rezervaţia Arheologică Budureasca. Toţi prahovenii sunt invitaţi. Vezi când.

Iubitorii de istorie şi arheologie nu trebuie să rateze evenimentul organizat de către reprezentanţii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Joi, 21 iunie 2018, începând cu ora 12.00 au ocazia să viziteze baza Rezervației Arheologice Budureasca. Se află în comuna Vadu Săpat, județul Prahova.

Cu această ocazie vor afla chiar de la arheologi informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

Programul începe la ora 12.00 și se deschide cu comemorarea arheologului Victor Teodorescu. Acesta este fondatorul Rezervației Arheologice Budureasca și sufletul cercetărilor întreprinse în această zonă începând cu anul 1959. Urmează apoi vernisarea expoziției fotodocumentare„România centenară. Programul Național România 100 de ani”. Cu acest prilej se va vizita expoziția de sit „Arheologia Văii Budureasca”, care prezintă istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și cercetate în Valea Budureasca.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/mirabela-dauer-vine-la-ploiesti-jean-paler-va-fi-si-el-prezent-pe-scena-filamonicii-paul-constantinescu/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor