logo
RNTV Live

800 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, în 8 ore de acțiune/ VIDEO

085eca4c-3035-4b43-b2c9-b5f20b42b825
Erika Stoica

Noaptea trecută și în dimineața aceasta, peste 160 de polițiști din Prahova au desfășurat o acțiune de amploare pe întregul teritoriu al județului, concentrându-se pe depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acestei acțiuni, desfășurate în intervalul orar 22:00 – 02:00 și 06:00 – 10:00, au fost efectuate 786 de teste cu etilotest și 25 cu drugtest. Mai multe sute de conducători auto au fost verificați, iar rezultatele au condus la aplicarea a 172 de sancțiuni contravenționale.

Printre aceste sancțiuni, 10 șoferi au fost surprinși conducând sub influența alcoolului, iar 17 permise de conducere au fost reținute ca măsură complementară.

Un exemplu este cel al unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din Ploiești care a fost oprit pentru control în timp ce conducea un autobuz. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0.09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, acesta a fost sancționat contravențional și i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile. Ulterior, bărbatul a fost prins din nou conducând același autobuz, ceea ce a dus la întocmirea unui dosar penal pentru conducere în condiții de suspendare a dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor