logo
RNTV Live

Activitatea mai multor pensiuni din Rânca a fost suspendată

transalpina-1
Dudau Andreea Valentina

Mai multe pensiuni din Rânca și-au suspendat activitatea, așteptând redeschiderea Transalpinei!

Începând din această lună, mai multe pensiuni și cabane din stațiunea montană Rânca și-au suspendat activitatea în așteptarea redeschiderii Transalpinei.

Redeschiderea traficului rutier pe Drumul Național 67C, tronsonul dintre Rânca și Obârșia-Lotrului, este așteptată de mai mult timp, după ce acesta a fost închis încă din toamna anului trecut. În timpul iernii, din cauza cantităților mari de zăpadă, șoseaua nu poate fi deschisă.

Totuși, sezonul de iarnă din acest an a fost unul cu precipitații scăzute, fiind cel mai slab din ultimele trei decenii, conform salvamontiștilor gorjeni. Această situație a afectat negativ afacerile unităților de cazare și de alimentație publică din Rânca, deoarece doar o singură pârtie din cele șase a putut fi deschisă.

Cabanierele și proprietarii de pensiuni speră la redeschiderea Transalpinei, care va permite accesul turiștilor în zonă. Lucrările de deszăpezire au început deja, iar utilajele au intrat pe tronsonul închis circulației publice.

Cu toate acestea, reacția autorităților a fost criticată de unii dintre investitorii din Rânca, care consideră că indiferența și aroganța acestora afectează economia locală și bugetul statului. Unii dintre aceștia au decis să închidă temporar unitățile lor, pentru a aștepta evoluția situației.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a început lucrările de deszăpezire pe Transalpina de miercuri. Există zone cu zăpadă, dar și tronsoane unde drumul este curat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor