logo
RNTV Live

Ambulanță de înaltă performanță pentru echipa Salvamont din județul Gorj!

salvamont-gorj-auto
Constantin Corina

Începând de luna viitoare, echipa Salvamont din cadrul Consiliului Județean Gorj va primi o ambulanță nouă.

O autospecială achiziționată de la un producător extern este în prezent în etapa de echipare cu dotările standard pentru ambulanțele montane și submontane.

Începând din luna viitoare, Gorjul va beneficia de acest vehicul modern, echipat cu tracțiune integrală și dotări adecvate pentru intervenții pe teren accidentat și pentru prim-ajutor.

“Este echipată cu toate echipamentele esențiale pentru operațiuni de salvare. Este vorba despre o nouă achiziție care se va adăuga la flota Salvamont Gorj. Începând din luna aprilie, va fi disponibilă pentru utilizarea personalului nostru specializat în salvare montană și nu numai. Este un vehicul vital, dată fiind vechimea ambulanțelor existente. Va dispune de toate dotările necesare și va fi de un real ajutor pentru intervențiile în zona montană și în alte locuri în care va fi necesară intervenția noastră”, a declarat Sabin Cornoiu.

Se refac marcajele pe traseele din munții Gorjului

În săptămânile următoare, Serviciul Public Județean Salvamont din cadrul Consiliului Județean Gorj va iniția inspecții ale traseelor montane. Zeci de rute montane mari și mai multe poteci sunt monitorizate în județul Gorj, fiind folosite de turiști în sezonul de primăvară până în toamnă.

Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Județean Salvamont Gorj, a menționat că marcajele vor fi revizuite și, acolo unde este necesar, vor fi reimprospătate cu vopsea, deoarece condițiile meteorologice severe din timpul iernii pot deteriora aceste semne.

“Vom interveni în mod selectiv în zonele care necesită atenție. Traseele pentru turiști sunt marcate, dar efectuăm verificări anuale pentru a preveni problemele. Uneori, stâlpii trebuie îndreptați sau înlocuiți, iar animalele sălbatice pot deteriora semnele. Analizăm și starea potecilor, și poate există porțiuni unde terenul s-a degradat, necesitând refacerea sau ajustarea traseelor. Având în vedere numărul mare de turiști care utilizează traseele montane și submontane din Gorj, este important să fie pregătite în mod corespunzător. Oferim asistență specializată și monitorizare continuă a deplasărilor, la cerere. Astfel, putem interveni rapid în cazul apariției problemelor și suntem disponibili să răspundem nevoilor individuale ale fiecărui turist.” – a menționat Sabin Cornoiu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor