logo
RNTV Live

Primăria Timișoara va repara o clădire istorică pentru a o transforma într-o bază pentru canotaj, după ce a demolat o structură veche pentru a curăța malurile canalului Bega/FOTO

image-39
Dudau Andreea Valentina

Primăria Timișoara va restaura o clădire veche pentru a o folosi ca bază pentru canotaj, după ce a demolat-o pe cea precedentă pentru a curăța malurile canalului Bega. Sportivii au glumit pe seama condițiilor de antrenament, sugerând că își vor lega bărcile de copaci!

Primăria Timișoara a anunțat vineri că va transforma o clădire identificată într-o bază pentru canotaj, după demolarea celei vechi pentru curățarea malurilor râului Bega. Noua locație se află pe malul opus al Begăi, în apropierea centrului orașului. Tinerii canotori din Timișoara au postat pe rețelele de socializare un videoclip în care glumesc despre condițiile antrenamentelor, după demolarea bazei lor de pregătire.

“Ca sportivă la CSM Timișoara, normal că trebuie să îmi leg barca de un copac”, spune una dintre sportive. “Ca sportivă la CSM Timișoara, normal că primarul a demolat baza pentru a face un parc”, afirmă alta.

“Primarul Dominic Fritz și Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport și multipla campioană olimpică de canotaj, au convenit că soluția optimă pentru activitățile secției de canotaj a CSM Timișoara este baza sportivă din Parcul Rozelor, care are acces la luciul de apă și alte facilități pentru sportivi. În perioada următoare, cu sprijinul Primăriei, se vor face demersuri pentru mutarea pontoanelor și alte amenajări necesare”, a transmis Primăria Timișoara într-un comunicat de presă vineri.

Elisabeta Lipă a subliniat că locația cea mai potrivită este actuala bază CSM de pe celălalt mal al râului Bega.

“Au fost luate în considerare mai multe opțiuni în ultimele luni, iar cea mai potrivită este actuala bază CSM. Este o bijuterie pe care o putem transforma într-o bază ultramodernă, așa cum se întâmplă în alte orașe mari și așa cum merită un oraș cu tradiție în canotaj, precum Timișoara. Mulțumesc domnului primar pentru sprijinul acordat pentru a menține înalte rezultatele sportivilor noștri și pentru a deschide astfel de facilități pentru toată lumea”, a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Baza veche a secției de canotaj a fost demolată la finalul anului trecut de administrația locală, care a dorit să curețe malurile râului Bega.

De atunci, canotorii din Timișoara au fost nevoiți să își țină bărcile legate de copacii din apropiere cu lanțuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor