logo
RNTV Live

Anchetă a Poliției la TCE! Au dispărut 34 de tone de motorină!

tce buun
rnews

Anchetă a Poliției la TCE! Au dispărut 34 de tone de motorină!

TCE Ploiești se confruntă cu o situație financiară dezastruoasă. În cea mai mai mare parte, este generată de probleme din urmă. 

Iar unele dintre ele pot fi de natură penală.

Despre suspicinea de deturnare de fonduri din CAR-ul angajaților, am vorbit de curând.

O altă problemă ar fi dispariția unei cantități mari de motorină. Ar fi vorba despre 34,7 tone despre care Consiliul de Administrație crede că s-au “evaporat” pe vremea directorului Cristian Iancovici.

Conform procedurii, actualul director al TCE, Nicolae Alexandri, a făcut plângere la Poliție în acest sens.

“Consiliul de Administrație a suspicionat dispariția cantității de 34 de tone de motorină. În consecință, am făcut plângere la Poliție. Ancheta este în desfășurare”, ne-a declarat actualul director al TCE.

Contactat de Ziarul Incomod, fostul director Cristian Iancovici a declarat următoarele:

„Este o situație cu care ne-am confruntat, fiind începători în materie de a avea rezervoare în curte, stație proprie și este o chestiune care se perpetuă.

Motorina, ca la toate stațiile din țară și din lume, este livrată la 15 grade. Pe timpul zilei, când este soare, se dilată, pe timpul nopții se contractă. Când am aflat că există asemenea situații și că vara se înregistrează plusuri, iar iarna minusuri, am sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor al Poliției Județene Prahova.

Au venit, au cerut documente, au constatat, au răspuns că nu există suspiciuni rezonabile de furt. Inițial am crezut, nu cumva cei care manipulează pompele să fii făcut ceva, mai mult decât atât, sindicatul a făcut la același SIF o adresă și i s-a răspuns exact cum ni s-a răspuns și nouă.

Și la ora actuală se înregistrează pierderi, dar nu mai zice nimeni nimic pentru că și-au dat seama că nu ai cum să furi o asemenea cantitate. Și la ora actuală contabilitatea înregistrează plusuri vara și minusuri iarna.

Ne-am adresat Rompetrolului și ne-au trimis procedura lor. Și ei, cu toate că au bazine sub pământ, unde e la aceeași temperatură, aplică un coeficient de 2% scăzământ.

Dacă Consiliul de Administrație ar fi luat în considerație procedura Rompetrol, această cantitate se regăsea în mai puțin de 2%, undeva la 1,6-1,7%.

Știu de această întâmpinare, au făcut-o probabil ca să se spele pe mâini, numai că în contabilitate la momentul actual este scăzută.

Eu am luat act la momentul respectiv, nu se ajungea aici dacă se făcea inventarul. Numai că respectiva comisie de inventariere a trecut peste această magazie.

Eu am dispus să fie cercetați în comisia de disciplină cei care trebuiau să facă inventarul, i-am sancționat și bineînțeles m-am adresat organelor abilitate, SIF. Numai un nebun poate să fure, cum să furi 20 de tone?!

Cum?! Doar să furi o cisternă. Unde să te duci cu cisterna, ce să faci cu ea?! Una e să iei 100 de litri și alta e să iei 10.000 de litri.

Nu se poate! Iar eu am anunțat Poliția, dacă făceam eu ceva, mai sesizam Poliția?! Vom vedea ce va fi, asta este situația, dar dacă se verifică și la ora actuală, mai ales acum când temperaturile scad, se înregistrează minusuri.”, a explicat Cristian Iancovici pentru ziarul Incomod.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor