logo
RNTV Live

Avertizare pentru turiști. Traseele montane dintre stațiunile din Valea Prahovei și Platoul Bucegi, închise/ VIDEO

sursa foto ski-si-snowboard.ro
Erika Stoica

Cu toate că se apropie primăvara, zăpada încă persistă la altitudini de peste 1700 de metri, determinând autoritățile să mențină închise traseele turistice montane care leagă stațiunile de pe Valea Prahovei de Platoul Bucegi.

Traseele montane de abrupt sunt închise pentru a asigura siguranța turiștilor, deoarece condițiile meteorologice și stratul de zăpadă pot crea dificultăți și pericole pentru cei care încearcă să le parcurgă. Autoritățile subliniază că încercarea de a traversa aceste trasee fără experiență și echipament adecvat poate pune în pericol viața celor în cauză.

Un apel special este adresat turiștilor români și străini care, în ultimele zile, au rămas blocați pe traseele montane, în special pe Valea Caraimanului, solicitând ajutorul salvamontiștilor.

Pentru informații actualizate cu privire la traseele turistice montane declarate închise în timpul sezonului rece, puteți accesa www.salvamontprahova.ro. Salvamontul își reiterează disponibilitatea de a interveni în situații de urgență și îndeamnă turiștii să respecte restricțiile impuse pentru a evita incidentele nedorite în munți.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor