logo
RNTV Live

Biblioteca Județeană „N. Iorga” Ploiești găzduiește miercuri, 14 februarie 2024, lansarea volumului ,,Cu dragostea la psiholog” , purtând semnătura Emiliei Petrescu

Constantin Corina

Biblioteca Județeană „N. Iorga” din Ploiești va găzdui miercuri, 14 februarie 2024, la ora 17.00, în Sala de lectură „Nichita Stănescu”, lansarea volumului „Cu dragostea la psiholog”, semnat de Emilia Petrescu.

Volumul „Cu dragostea la psiholog” este un roman terapeutic care oferă soluții specializate pentru traumele care afectează comportamentul uman. Prin intermediul unei povești captivante, avându-l ca protagonist pe doamna doctor generalist Adina, autoarea prezintă psihoterapia ca pe o practică terapeutică eficientă în tratarea traumei și evidențiază importanța terapeutului în relația cu pacientul.

Prof. dr. Irina Elena Catrinescu spune despre acest roman că este captivant și își propune să ilustreze că terapia prin vorbă este un remediu cognitiv, spiritual și moral. Emilia Petrescu, autoarea acestui roman, s-a născut în Oltenița, Județul Călărași, în data de 7 august 1974, iar în prezent locuiește în Ploiești, Județul Prahova. Ea a studiat la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești și la Universitatea București, specializându-se în psihologie.

Pasiunea pentru studiul psihologiei și pentru natura umană, alături de experiențele personale, au condus-o pe Emilia Petrescu către scris. Debutul său în lumea literară a avut loc în anul 2012, când a publicat nuvela „Călătorie printre stele” la Editura Haniel din București.

Din același an, este activă în cadrul Cenaclului „Atitudini” al Casei de Cultură „I.L. Caragiale” din Ploiești, unde a publicat poezii și proză în antologiile acestei instituții, precum și volume proprii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor