logo
RNTV Live

Ce va face Nicușor Dan dacă nu va avea majoritate în Consiliul General?

Nicusor-Dan
Dudau Andreea Valentina

Nicușor Dan: „O să negociem câteva săptămâni, o să formăm o majoritate, o să avem nişte viceprimari care o să primească nişte atribuţii şi o să guvernăm local!”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a remarcat în seara de duminică că în cadrul Consiliului General al Bucureștiului “a fost o plictiseală totală”, deoarece cele trei partide, USR, PMP și PNL, i-au susținut proiectele.

El și-a exprimat încrederea că în eventualitatea unui al doilea mandat, va purta negocieri pentru formarea unei noi majorități în Consiliul General al Capitalei care să îl sprijine în administrarea locală. Întrebat cum va acționa în absența unei majorități într-un nou Consiliu General, în cazul obținerii unui al doilea mandat de primar, Nicușor Dan a menționat că în prezent există o colaborare în cadrul CGB.

În aceşti 3 ani şi jumătate de mandat nu am generat niciun conflict, nici cu Guvernul, nici cu primarii de sector, cu nimeni pentru că, nici măcar plângeri penale nu am făcut, pentru că oamenii  ne-au pus aici să fim o autoritate a  statului, în cazul nostru o autoritate locală, să colaborăm între noi, să rezolvăm problemele. Acuma, pe funcţionarea Consiliului General s-a văzut, a fost o plictiseală totală. Cele 3 partde, USR, PMP, PNL au înţeles. În discuţiile pe care le-au avut inclusiv cu mine şi între ei, la şedinţele de consiliu votam toate proiectele şi a fost o administraţie locală coerentă a acestor 3 partide împreună cu mine.

Nicușor Dan

Edilul a subliniat că nu este un om conflictual, ci este un adept al dialogului.

Eu sunt un om de dialog. În acest moment, într-un context electoral, bugetul a fost modificat cu schimbări relativ minore față de propunerile mele din 10 februarie. Sunt convins că vom purta un dialog.

Nicușor Dan

Nicușor Dan este încrezător că cetățenii nu doresc să asiste la conflicte și că, prin negocieri, va obține sprijinul necesar.

Desigur, există partide care mă susțin acum, precum cele din Alianța Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei, PMP, REPER). Voi încerca să formeze o majoritate începând cu acestea, deoarece m-au sprijinit și avem o relație de colaborare. Aceasta este experiența din toate orașele și mandatele precedente din România, în care primarul, în general, își formează o majoritate, deoarece acesta este dorința cetățenilor. Cetățenii nu doresc să asiste la conflicte în care să se acuze unii pe alții și să nu se întâmple nimic pentru localitatea lor. Vom negocia câteva săptămâni, vom forma o majoritate, vom avea viceprimari care vor primi atribuții, și vom guverna la nivel local.

Nicușor Dan

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor