logo
RNTV Live

Coaliţia se reuneşte luni pentru a definitiva discuţiile privind candidaţii comuni

Coalitia-de-guvernare
Dudau Andreea Valentina

Coaliția se reunește luni pentru a finaliza discuțiile privind candidații comuni pentru sectoarele Capitalei și pentru orașele municipii de județ, printre care Timișoara, Brașov sau Bacău, precum și pentru a stabili cine va fi pe primul loc pe lista pentru alegerile europarlamentare!

Coaliția de guvernare se reunește luni, începând cu ora 11:00, pentru a finaliza selecția candidaților ce vor fi susținuți de ambele partide la sectoarele Capitalei și pentru a decide dacă vor merge cu candidați comuni și listă comună la alegerile locale, în mai multe orașe municipiu din țară, printre care Timișoara, Brașov și Bacău, unde primarii sunt din partea USR. De asemenea, se așteaptă o decizie cu privire la deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare, după retragerea Ramonei Chiriac.

PSD și PNL trebuie să stabilească care vor fi candidații susținuți de ambele partide la sectoarele Capitalei. Dacă PNL ar urma să propună candidați pentru sectorul 1, reprezentat de George Tuță, și sectorul 6, actualul primar Ciprian Ciucu, atunci PSD va desemna candidații pentru sectoarele 2 și 5, în timp ce sectoarele 3 și 4 ar urma să rămână cu candidații actuali, Robert Negoiță și Daniel Băluță.

În țară, situația este complexă, deoarece există filiale ale PNL care nu doresc să colaboreze la alegerile locale din iunie. Delegația din Timiș a votat în unanimitate împotriva unei alianțe electorale cu PSD, pe care liberalii din Timiș o consideră nefirească.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că este oportun să se păstreze colaborarea la nivelul europarlamentarelor, iar la alegerile locale fiecare partid să își susțină propriii candidați. Ea a subliniat că procentul de 30% pentru femei ar trebui să fie respectat pe orice listă electorală, nu doar în cazul alegerilor europarlamentare.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că în ședința coaliției de luni se va decide dacă la alegerile locale din municipiile reședință de județ, precum Timișoara, Brașov și Bacău, se va merge în alianță cu PSD, cu scopul de a recâștiga primăriile unde PNL nu are primari.

O discuție importantă este așteptată și în ceea ce privește lista pentru alegerile europarlamentare, care a rămas fără candidatul de pe primul loc după retragerea Ramonei Chiriac. Europarlamentarul Mihai Tudose a sugerat că cele două partide ar putea renunța la ideea de a deschide lista cu un candidat independent. El a afirmat că ar putea fi el cel care va deschide lista de candidați, însă această decizie rămâne de luat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor