logo
RNTV Live

Comisia Europeană a aprobat alocarea a aproximativ 34 de milioane de euro speciali pentru repararea daunelor provocate de vremea călduroasă

seceta
Constantin Corina

România primește de la Comisia Europeană aproape 34 de milioane euro pentru repararea daunelor cauzate de seceta severă din 2022

Această finanțare de 33,9 milioane de euro are scopul de a sprijini eforturile României în reconstruirea și remedierea efectelor provocate de perioadele de secetă și incendii forestiere din anul precedent.

Comisarul pentru coeziune și reforme al Comisiei Europene, Elisa Ferreira, a subliniat importanța Fondului de Solidaritate al UE în contextul schimbărilor climatice continue, evidențiind astfel solidaritatea și sprijinul comunității europene.

În intervalul martie-august 2022, România a suferit consecințele unei secete severe, determinate de scăderea cantității de precipitații. Această situație a generat impacturi extinse, cum ar fi pierderea culturilor, incendii forestiere și o criză de apă potabilă și curentă în numeroase regiuni.

Fondul de Solidaritate al UE va contribui la acoperirea unei părți din costurile operațiunilor de urgență și recuperare, incluzând serviciile de salvare, intervenții pentru susținerea nevoilor imediate ale populației, precum și reparații la infrastructura afectată și curățarea zonelor lovite de dezastre.

De la înființarea sa în 2002, FSUE a mobilizat peste 8,2 miliarde de euro pentru a ajuta 127 de dezastre (107 naturale și 20 de urgențe sanitare) din 24 de state membre ale UE, inclusiv Regatul Unit, și din 3 țări în curs de aderare (Albania, Muntenegru și Serbia).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor