logo
RNTV Live

Consiliul Județean al Elevilor Prahova reacționează după ce Asociația Elevilor din Constanța cere eliminarea examenului de Bacalaureat!

examen-bacalaureat-1-1024×603-1
Dudau Andreea Valentina

Află ce mesaj transmite CJE PRAHOVA, după ce Asociația Elevilor din Constanța a cerut într-un comunicat de presă eliminarea examenului de Bacalaureat!

Alexandru Soare, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Prahova: „ Nu susținem eliminarea examenului de Bacalaureat! Da, ne dorim o schimbare în abordarea acestui „examen al maturității”, dar eliminarea lui nu este o soluție. Considerăm că este momentul să ne exprimăm opinia legată de reformele acestui examen în care, în momentul de față, accentul cade cu siguranță pe „tocit” și învățatul mecanic, și nu pe ceea ce elevul acumulează în 4 ani de liceu. O soluție ar fi testarea capacităților și competențelor adevărate ale elevilor, dar pentru ca examenul de Bacalaureat să fie schimbat, cu siguranță sistemul educațional are nevoie el de o schimbare! Asta este poziția noastră: Bacalaureatul în România nu este neapărat văzut de către elevi ca un examen care le testează competențele, din păcate, este văzut mai mult ca un examen pe care trebuie să îl treacă…Cu siguranță examenul trebuie să existe deoarece atestă finalizarea ciclului liceal, dar sub o altă formă care să testeze mai mult capacitățile absolvenților de 12 clase.”

Reamintim faptul că în cursul zilei de ieri, AEC a declarat într-un comunicat de presă următoarele: „Solicităm crearea unei comisii de experţi care să regândească parcursul liceal, astfel încât cunoştinţele elevilor să fie cu adevărat testate, nu capacitatea de a memora! Solicităm eliminarea examenului de Bacalaureat, care nu verifică adevăratele competenţe ale elevilor!”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor