logo
RNTV Live

Dan Ilie Morega a fost transportat la un spital de psihiatrie după ce a fost surprins conducând din nou fără permis

dan_ilie_morega
Constantin Corina

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, se confruntă acum cu al șaselea dosar penal, după ce a fost prins din nou conducând fără permis. Autoritățile îi avertisseră că următoarea abatere va duce la arestare

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a avut o reacție violentă după ultima escapadă la volan. În loc să ofere explicații pentru accidentul din seara precedentă, Morega și-a descărcat furia asupra unei jurnaliste. A împins-o afară din birou și a lovit-o puternic în spate, ceea ce l-a condus la un al șaptelea dosar penal.

În fața criticilor, Morega a declarat că a făcut o plângere penală împotriva jurnalistei, insistând că gestul său nu a constituit o lovitură, ci doar o împingere. În urma acestui incident, Morega a sunat la serviciile de urgență invocând starea sa de rău și a fost transportat la spitalul de Psihiatrie din Gorj, unde a fost internat.

Aseară, Morega a fost surprins la o benzinărie din Târgu Jiu, spălându-și mașina. După ce a urcat la volan, a provocat un accident în parcarea benzinăriei.

Morega a insistat că este apt de condus, susținând că a trecut cu succes toate verificările la Institutul Național de Medicină Legală și a amenințat cu plângeri împotriva celor care l-au acuzat.

Jurnalistul Observator, Bogdan Dinu, a subliniat că, fie că va fi reținut sau nu, Morega va fi adus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Familia lui Morega a solicitat o expertiză psihiatrică în februarie, iar în urma acesteia i s-a retras dreptul de a conduce. Cu toate acestea, Morega a refuzat să predea permisul și a continuat să fie prins la volan de mai multe ori, ceea ce i-a adus multiple dosare penale.

Expertiza psihiatrică a relevat că Morega are discernământ limitat, dar acesta a continuat să conducă, ceea ce a dus la plasarea sa sub control judiciar, cu avertismentul că la următoarea abatere va fi arestat.

Avocatul Daniel Manolache a explicat că Morega ar putea scăpa de dosarele penale dacă o nouă expertiză medicală îl va declara fără discernământ.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor