logo
RNTV Live

De-a lungul ultimilor 5 ani, Ferudin Salim a adoptat o modalitate neconvențională de a celebra Ziua Națională a României: “Simțim ceva aparte aici, în largul mării. Ne simțim eliberați”

MARE-de-bine_Asociatia-pastel-3
Constantin Corina

Cum a serbat Ferudin Salim Ziua Naţională a României într-un mod inedit

Românii au sărbătorit Ziua Națională în diverse colțuri ale lumii, cu imnul național răsunând atât pe Kilimanjaro, cât și în avioanele transoceanice. În țară, oamenii au profitat de vacanță, ocupând la capacitate hotelurile de la mare și de la munte.

Ferudin Salim, în ultimii cinci ani, a făcut o tradiție din a celebra ziua națională într-un mod cu totul aparte: fluturând steagul României în mijlocul mării. “Avem o temperatură de 10 grade! Destul de călduț, după cum puteți vedea. Aici, în mare, în apă, simțim altceva. Ne simțim liberi”, declară Salim, localnic entuziasmat.

În minivacanța de 1 Decembrie, turiștii s-au bucurat de atmosfera festivă, fie că au ales muntele sau marea. Cei de la mare au evitat apa rece, preferând spa-ul și o horă în piscină la 33 de grade Celsius. “De câțiva ani de 1 Decembrie sărbătorim în apă. Mai bine aici decât la munte, unde e aglomerație”, spune un turist.

La munte, în Poiana Brașov, oamenii au format cozi la telecabină, iar la înălțime au putut admira un peisaj de iarnă spectaculos. “Sunt dornici. A trecut un an și, cel mai important, de foarte mulți ani nu am schiat în noiembrie, așa cum am făcut ieri”, mărturisește Traian Cervinschi, instructor de schi.

În diverse regiuni ale țării, oamenii au sărbătorit în mod tradițional, îmbrăcând straie populare, organizând mese cu bucate tradiționale și participând la diverse activități recreative. La Polul Sud, trei sportivi cu dizabilități au reprezentat România, atingând vârful Kilimanjaro în Tanzania.

La nivel internațional, Capitala a fost iluminată în culorile tricolorului, iar steagul României a fost afișat la Times Square din New York, unde soliștii de la ansamblul “Dor românesc” au interpretat cu mândrie “Noi suntem români”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor