logo
RNTV Live

Demonstrație de forță și valoare

main tricolstea
Cristian Anghelescu

Demonstrație de forță și valoare

Cine nu a văzut, în această seară, manșa tur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României are ce regreta.

Tricolorul LMV – Steaua București a reprezentat, desigur, clouul acestei faze iar victoria gazdelor cu 3-0 (25-22, 25-21, 25-21), a ridicat de pe scaune întreaga asistență! Cifrată la peste 700 de spectatori!

Meciul a avut un singur sens, elevii lui Sergiu Stancu făcând, cu siguranță, cel mai bun joc în Sala Sporturilor “Olimpia” din acest sezon!

O echipă bună, poate cea mai bună!

În sextetul Lică, Olteanu, Bissette, Jorna, Bartha, Stulenkov, cu Kroiss libero, echipa ploieșteană a strălucit! Lică a strâns 15 puncte mari, la capătul a 12 atacuri, doi ași și un blocaj, numele fiindu-i strigat de mai multe ori! La fel și Olteanu, ambiția acestuia fiind generatoare a 10 puncte din 8 atacuri devastatoare și două blocaje! Plus mulți pumni ridicați în aer, mobilizatori pentru echipă și, mai ales, pentru fanii din tribune!

Și Bissette a făcut un meci mare, cumulând 9 puncte din 5 atacuri, 3 blocaje și un as! Bucuria acestuia, uneori molipsitoare, a trădat ambiția tuturor componenților echipei de a demonstra că acel 0-3 din campionat, din cadrul primei etape, nu a fost decât o sincopă întâmplătoare.

Atmosfera a fost deosebită, toți fanii voleiului prezenți în sală extaziindu-se progresiv și culminând cu ovațiile din ultimul set!

Tricolorul s-a impus în număr minim de seturi, la capătul a 88 de minute jucate intens! Astfel, fără doar și poate, echipa din Ploiești a luat o opțiune mare pentru calificarea în semifinalele Cupei. Vă reamintesc, câștigarea competiției KO este unul dintre obiectivele pe care voleibaliștii din lot și l-au impus!

Tabloul complet al sferturilor de finală, faza turului

Astăzi s-a mai jucat alte două partide din sferturile de finală.

CSM București a pierdut “acasă” partida cu SCM U Craiova 1-3 (15-25, 19-25, 25-23, 15-25) iar ACS VM Zalău a trecut de Unirea Dej cu același scor, 3-1 (25-18, 25-13, 21-25, 25-13). Meciul al patrulea,  Dinamo – Explorări Baia Mare, se va disputa vineri, de la ora 17:30.

În campionat, Tricolorul va evoluat tot la Ploiești, sâmbătă, de la ora 18:00, atunci când va întâlni echipa CS U Cluj.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor