logo
RNTV Live

Dezbateri cruciale la PSD și PNL: Stabilirea listelor pentru alegerile europarlamentare / Candidaturi unite în cinci mari orașe

scandal-PNL-PSD
Theo Tănăsescu

Miercuri, liderii PSD și PNL se vor întâlni cu liderii de filiale pentru a stabili lista finală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. De asemenea, se poartă negocieri pentru candidaturi comune în cinci mari orașe și în sectoarele 1 și 2 din Capitală, unde primarii în funcție sunt de la USR.

Cei de la PSD și PNL mizează pe cel puțin 17 locuri eligibile, iar în cazul unui rezultat mai bun, coroborat cu redistribuirea, se fac calcule pentru 20 de locuri eligibile.

Împărțirea locurilor eligibile se face pe formula 1,5 candidați PSD pentru un candidat PNL. Practic, din cele 17 locuri eligibile, cei de la PSD vor avea 10 locuri, iar cei de la PNL 7 locuri.

Cum arată lista celor care prind sigur un loc eligibil

Lista va fi deschisă de Ramona Chiriac, candidat independent. Ramona Chiriac s-a autosupendat din funcția de șefă a Reprezentanței Comisiei Europene din România.

Ramona Chiriac va fi flancată de Mihai Tudose (PSD) și Rareș Bogdan (PNL).

Din partea PSD, siguri de prezența pe listă vor fi: Mihai Tudose, Dragoș Benea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu sau Gheorghe Cârciu.

În funcție de negocieri, pe lista PSD s-ar putea regăsi și Maria Grapini, asta deși PUSL și-a desemnat candidații, iar Piedone a explicat că oricine va merge pe listele altui partid, va fi exclus din PUSL.

Din partea PNL, numele care se vor regăsi sigur pe listă vor fi: Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Dan Motreanu, Sigfried Mureșan sau Vasile Blaga.

Negocieri pentru 5 mari orașe

Liderii PSD și PNL au decis să meargă cu un candidat comun în orașele sau sectoarele din Capitală, unde primarii sunt de la USR.

Astfel, se negociază pentru o candidatură comună la Sectorul 1 și Sectorul 2 din Capitală.  La Sectorul 1 deja şi-a început campania liderul PNL Sector 1, George Tuţă, însă a fost vehiculat şi numele liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, însă acesta a anunţat deja că nu doreşte o candidatură la sector, proiectul său fiind pentru Capitală.

De asemenea, cei de la PSD și PNL vor să aibă un candidat comun în județele Timiș, Brașov, Bacău, Satu Mare și Mureș.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor