logo
RNTV Live

Doi bărbați surdomuți vindecați de jandarmii dâmbovițeni

Foto jandarmi 1 (1)
Erika Stoica

Doi bărbați au fost depistați astăzi de jandarmii dâmbovițeni în apropierea unui centru comercia. Aceștia pretindeau că sunt surdomuți și cerșeau bani de la trecători sub pretextul că reprezintă o fundație de caritate.

Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, aflat în patrulare în zona centrală a municipiului Târgoviște, a observat pe cei doi indivizi care solicitau sume de bani de la oameni, aparent simulând că sunt surdomuți. Aceștia prezentau un formular cu logo-ul unei asociații regionale pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire, încercând să obțină fonduri sub pretextul ajutorării persoanelor cu handicap.

După ce au fost legitimați de către jandarmi, cei doi bărbați, în vârstă de 16 și 29 de ani, au încercat inițial să continue simularea dizabilității, dar ulterior au început să vorbească. Au declarat că lucrează pentru o fundație de binefacere și colectează fonduri pentru a ajuta persoanele cu handicap și copiii săraci.

Verificările efectuate de jandarmi au arătat că denumirea asociației pe care o pretindeau nu există. Ca urmare, cei doi au fost însoțiți la sediul Poliției Municipiului Târgoviște pentru continuarea investigațiilor și luarea măsurilor legale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor