logo
RNTV Live

Elevi prahoveni, au fost o zi la penitenciar

penitenciar
Erika Stoica

Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat ieri activitatea ”O zi la penitenciar, în colaborare cu Școala Gimnazială Ariceștii Rahtivani.

Activitatea s-a derulat la sediul unității, cu participarea specialiștilor din cadrul Serviciului Asistență Psihosocială, a unui număr de 4 deținute clasificate în regimurile semideschis și deschis și a unui număr de 28 elevi și 4 cadre didactice.

Prin această întâlnire ne-am propus valorificarea experienței și a lecțiilor de viată ale persoanelor private de libertate în vederea prevenirii comportamentelor specifice delincvenței juvenile în rândul tinerilor, în special a consumului și traficului de droguri.

Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, evenimentul vizează atât prevenirea criminalității, cât și crearea de premise pentru  sensibilizarea opiniei publice cu privirela problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor