logo
RNTV Live

EXCLUSIV: De la pasiune, la afacere? Diana realizează jucării croșetate la doar 17 ani!

image-41
Dudau Andreea Valentina

Diana, o adolescentă din Prahova își dedică timpul liber unei activități „neobișnuite” pentru tineri din ziua de azi: croșetatul! Cum a ajuns să își facă o mica afacere dintr-o pasiune?

„Mă numesc Gherghe Diana-Cristina, am 17 ani și sunt elevă la Colegiul Național Ion Luca Caragiale în clasa a XI-a. Din totdeauna am avut o pasiune pentru lucrul manual și am apreciat oamenii care fac astfel de lucruri. Îmi place foarte mult să croșetez și încerc să fac să fie puțin mai mult decât un hobby. Provin dintr-o familie simplă de la țară, unde am fost învăța să apreciez munca depusă de ceilalți și care m-a susținut in tot ce am făcut. Încă de mica mi-a plăcut să creez lucruri cu propriile mâini și părinții mi-au fost alături cu tot suportul de care aveam nevoie.”

Pasiunea ei a pornit…dintr-o întâmplare! Cum depășești „eșecul” primei încercări și nu renunți la cee ace te împlinește?

„Am învățat să croșetez de la o prietenă. A fost foarte spontan, dintr-o dată eram cu croșeta în mână și învățam lucrurile de bază. Deși nu am înțeles din prima ce trebuie să fac, după o săptămână în care am tot încercat am reușit să fac primul obiect. Am realizat un granny square…era oribil, dar asta nu m-a demoralizat și am continuat. Apoi, ochi după ochi, cusătura după cusătură, a început să prindă contur. Făceam pași mici, dar eram pe drumul cel bun. Pe parcurs am devenit din ce în ce mai pasionată și am vrut să-mi întrec limitele. Dupa câteva săptămâni am început să fac decorațiuni, iar apoi am încercat să fac jucării de pluș. Au trecut 8 luni de atunci și am început să mă descurc mult mai bine. Acum încerc și lucruri noi, precum brodatul și îmi iese foarte bine.”

Crezi că toată lumea poate urma acest hobby?

„Sunt de părere ca oricine poate învăța să croșeteze, atât timp cât se dedică  și nu se de bătut. La început poate părea complicat, dar exersând poți ajunge la rezultate minunate. E o activitate în care îți poți exprima creativitate, unde nu ai limite și, de ce nu, poate fi o modalitate de a te relaxa. Este un hobby accesibil oricui. Este o muncă foarte apreciată și din punctul meu de vedere merită să acorzi timp învățând astfel de lucruri.”

Ce ai reușit să realizezi și să vinzi până acum?

„În prezent mă axez pe făcutul jucăriilor din pluș. Rezultatele pe care le obțin sunt foarte drăguțe, iar aprecierile pe care le primesc mă ajută să continui ceea ce fac.”

Pe Diana o puteți contacta pe pagina sa de Instagram: @_d.dianaaaa !

Pe această cale, echipa RepublikaNEWS, ne dorim să o felicităm pe Diana pentru pasiunea și ambiția de care dă dovadă prin ceea ce realizează!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor