logo
RNTV Live

EXCLUSIV: Șoferii de ridesharing, petiție online după schimbările drastice făcute de Guvern!

uber-taxi-masina-condus-sofer-concediu-calatorie-pexels-640×400
Dudau Andreea Valentina

În urma protestelor făcute de taximetriști se anunță schimbări drastice pentru şoferii de ridesharing: nu vor mai putea conduce maşina personală. Șoferii cer ajutor utilizatorilor de Bolt și Uber pentru a „rămâne pe piață”!

Guvernul vrea să schimbe regulile pentru companiile de ridesharing. Ordonanţa de Urgenţă care este în dezbatere publică în aceste zile ar putea reduce drastic numărul celor care fac transport alternativ: Bolt și Uber.

Începând din săptămâna viitoare, regulile pentru companiile care furnizează servicii de transport alternativ ar putea suferi modificări în cazul în care ordonanța de urgență aflată în dezbatere publică va fi adoptată de guvern. Potrivit propunerilor din această ordonanță de urgență, șoferii care doresc să desfășoare activități de ridesharingnu vor mai putea utiliza mașina personală și vor fi restricționați să desfășoare curse doar în județul în care autoturismul pe care îl conduc este înregistrat. Reprezentanții firmelor de ridesharing exprimă îngrijorarea că numărul șoferilor ar putea scădea drastic, deoarece mulți ar putea renunța la activitatea lor.

O altă prevedere din ordonanța de urgență propune ca mașinile utilizate pentru transportul de persoane să nu fie mai vechi de 10 ani.

În urma conflictului existent între taximetriști și șoferii de ridesharing, există riscul ca aplicațiile Uber și Bolt dispară! Astfel, pe internet a fost distribuită un formular pentru a afla părerea celor care folosesc acest tip de transport.

POȚI COMPLETA FORMULARUL AICI!

„ Prefer serviciile de tip ridesharing, Bolt și Uber. Sunt mult mai sigure, știu numele șoferului, modelul mașinii și numărul acesteia. În caz de ceva…pot comunica rapid aceste detalii, ceea ce la taxi nu pot, deoarece nu le cunosc! Suma de plată este stabilită deja din aplicație, în timp ce la taxi…fiecare ia cât vrea. ”

„Prefer serviciile Bolt, Uber deoarece sunt mult mai sigure! Știu dinainte de a mă urca numele șoferului, numărul de înmatriculare al mașinii, modelul mașinii. Astfel, în caz de se întâmplă ceva, pot cu ușurință să comunic detaliile în mod clar. În cazul serviciului de TAXI nu pot face acest lucru, deoarece nu cunosc toate detaliile. Încă un lucru important, suma de bani pe care o dau serviciului prestat; în cazul celor de la Bolt/Uber, suma este fixă, neschimbându-se de-a lungul traseului, așa cum se întâmplă în cazul celor de la TAXI.” ne-au transmis două dintre cititoarele noastre.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor