logo
RNTV Live

EXCLUSIV/Demers unic în România. O primărie din Prahova a dat în judecată Serviciul Român de Informații. Fotodocument

sri (Large)
rnews

 

Angajații unei primării vor dreptate în sala de judecată.

Este vorba despre primăria comunei Florești din Prahova, reprezentată de către primarul Eugen David.

La începutul lunii aprilie a acestui an, angajații primărie Florești au solicitat SRI, să îi informeze dacă în decursul ultimilor ani, funcționarii publici de la Florești au fost filați, supravegheați sau urmăriți în vreun fel de către Serviciul Român de Informații.

Cum răspunsul SRI la solicitatea făcută în temeiul legii 544/2001, articolul 6, care vizează liberul acces la informațiile cu caracter public, a fost unul evaziv, angajații primăriei Florești au cerut acum sprijinul instanței de judecată.

Conform documentului aflat în fotocopie mai jos, SRI a recunoscut că are colaborari cu diverse instituții, inclusiv cu Ministerul Public.

Însă nu le poate oferi angajaților primăriei Florești nici un răspuns concret.

Și asta pentru că ”sunt informații clasificate”, se arată în răspunsul trimis la Florești de către SRI.

Angajații primăriei Florești au replicat susținând că nu au solicitat informații care să pună în pericol vreo anchetă, ci au vrut doar informațiile care sunt conforme cu accesul liber la informații a cetățenilor.

Așa că, funcționarii primărie Florești au decis să acționeze în instanță SRI pentru obținerea acestor informații.

Contactat telefonic, primarul comunei Florești ne-a declarat:

”Se tot vehiculează că acest demers ar fi o răzbunare din partea mea pentru că am fost condamnat. Total fals! Nu are legătură cu dosarul meu și nici cu condamnarea. Nu este nici răbunare, nici altceva. Angajații primăriei pe care o conduc au drepturi ca orice cetățeni din țara asta. Au solicitat conform legii 544/2001, articolul 6, informații care îi vizau personal. Nu au solicitat SRI nici să ofere informații clasificate, nici unele care să pună în pericol siguranța națională. Oamenii au vrut să știe doar dacă SRI i-a urmărit, prin mijloace specifice, în ultimi ani. Este un demers perfect legal și care sper să fie rezolvat favorabil în instanță.”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor