logo
RNTV Live

Fermierii din Prahova trag un semnal de alarmă. Sistemul antigrindină aduce secetă!

sistem antigrindina Prahova
Erika Stoica

Fermierii din Prahova sunt nemulțumiți în privința utilității sistemului antigrindină, aducând în discuție o serie de probleme legate de acesta. Potrivit acestora, utilizarea sistemului a dus la o scădere semnificativă a precipitațiilor în regiune, cu aproximativ 300 de litri pe an, având drept consecință directă o diminuare de aproximativ 30% a recoltelor, cauzată de secetă.

Aceste îngrijorări au fost aduse la cunoștința Ministerului Agriculturii, iar ministrul Florin Barbu a intervenit, declarând că lansarea rachetelor antigrindină va fi autorizată numai sub comanda sa în câteva județe, inclusiv Prahova.

Cu toate acestea, în pofida contestațiilor fermierilor, guvernul a aprobat recent suplimentarea bugetului destinat sistemului, cu intenția de a-l extinde în nordul țării, cu accent pe zona Suceava.

În plus, se va aloca finanțare pentru realizarea unui studiu care să evalueze plângerile fermierilor. Autoritatea responsabilă de gestionarea sistemului antigrindină contrazice fermierii, susținând că precipitațiile au crescut cu 20% în zonele unde sistemul a fost implementat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor