logo
RNTV Live

George Botez: “M-am prins de ce durează atât de mult evaluarea mărcii Petrolului!”

botez
Cristian Anghelescu

Prezent în cadrul unei emisiuni televizate, avocatul George Botez, membru al Consiliului Local din partea PSD Prahova, a ținut să explice pe larg problemele Petrolului legate de acordarea mărcii, punctând și asupra neimplicării primarului Adrian Dobre în speța evaluării respectivei mărci.

Iată ce a declarat Botez la ieșirea din platoul unde s-a efectuat înregistrarea:

“Am făcut proiectul de hotărâre privind acordarea mărcii către Petrolul 52 pentru o perioadă de 18 luni, ulterior urmând a se stabili modalitățile de colaborare. Structurată în trei runde, discuția a avut loc de față cu reprezentanții suporterilor și cu președintele Cristi Vlad, cu toții fiind de acord că nu trebuie să ne grăbim în ideea în care și cei de la Petrolul au problemele lor cum și Primăria are problemele ei legate de marcă. Iar, pentru a se rezolva problema de o manieră înțeleaptă am hotărât să facem pașii corecți printr-o asociere între Petrolul 52 și Primăria Ploiești pentru perioada amintită! În acest interval de un an și jumătate, fiind sub autoritatea mărcii Petrolul Ploiești, vor putea să găsească sponsori și parteneri astfel încât după aceea să fie agreată modalitatea de continuare a activității comune. Adică, fie Primăria alături de USP să se unească într-o asociație, fie ei să facă o societate pe acțiuni astfel încât să-și asigure finanțarea. Noi suntem deschiși către orice formă de colaborare care să asigure legalitatea. Ușa este deschisă! Din păcate, singura piedică la această oră nu este legată de Consiliul Local, care, exemplificând, este parlamentul local și care dă o lege, ci de Executiv, care este guvernul local, cu primul ministru care este primarul! Este inadmisibil ca până la această oră să se tergiverseze atâta o procedură de evaluare a mărcilor! Oricum, finalmente, m-am prins de ce durează atât de mult: pentru că prețul ofertat de Primărie pentru evaluarea mărcii a fost mult sub prețul pieții, în așa fel încât să devină neinteresant pentru evaluator! Nu s-a vrut să se facă evaluarea la termen special pentru ca speța să fie folosită precum un bumerang politic! Să spună că Botez a promis ceva și nu s-a ținut de cuvânt până la 15 februarie! În acea zi am discutat cu Cristi Vlad și i-am transmis că proiectul este făcut și redactat. Sunt convins că toți consilierii PSD și ALDE și-l vor însuși! Din păcate, evaluarea nu depinde de Consiliul Local, depinde strict de primar! Care a fost împuternicit în septembrie să facă evaluarea și iată, în cinci luni de zile nu a făcut-o! Tot ce a promis domnul Dobre în campania electorală a uitat după ce a ajuns primar! Iar eu, Botez, nu fac asta pentru că sunt neapărat politician ci pentru că sunt petrolist de 45 de ani! Nu stelist! Ce trebuie să fac? Să mă duc în locul dânsului să mă ocup de acea evaluare? De aceea pun la dispoziție și contractul de asociere, să vadă suporterii cine și ce a făcut pentru această echipă!” a încheiat George Botez.

Iată cum arată respectivul contract

Contract de asociere

Art.1. – Aproba contractul de asociere cu ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 Ploiesti pe termen de 18 luni de la data prezentei hotarari .

Art.2. Imputerniceste Primarul mun. Ploiesti sa semneze contractul de asociere cu ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52, in conditiile legii.

CONTRACT DE ASOCIERE

incheiat azi ___________

intre :

  • Ploiesti si
  • Asociatia Sportiva PETROLUL 52.

 

Consideratii introductive

  • Partile prezentului contract se asociaza pentru punerea in valoare a marcii PETROLUL PLOIESTI, detinuta in proprietate de catre municipiul Ploiesti si inscrisa la OSIM sub nr.__________, inscriere valabila pana la data de ______________
  • Asocierea are in vedere desfasurarea activitatii sportive din ramura fotbal si continuarea traditiei sportive privind marca PETROLUL PLOIESTI, activitate de interes local ;
  • Partile au in vedere imprejurarea ca mun. Ploiesti nu detine fondurile necesare sustinerii actuale a unei echipe de fotbal municipale, desi este detinatoarea marcii PETROLUL PLOIESTI ;
  • ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 este persoana juridica de drept privat, inscrisa in Registrul Special al Judecatoriei Ploiesti sub nr._____________ si desfasoara activitate sportiva in ramura fotbal, in divizia judeteana Prahova I, sub denumirea de PETROLUL 52 Ploiesti ;
  • Activitatea fotbalistica este in Ploiesti una cu traditie dezvoltata, cetatenii municipiului Ploiesti fiind interesati de existenta la nivelul municipiului a unei echipe de fotbal care sa continue activitatea fotbalistica .

Tinand cont de considerentele de mai sus, partile, de comun acord hotarasc incheierea prezentului contract de asociere, in urmatoarele conditii :

Art.1. – Noi, mun. Ploiesti reprezentat prin Primar si ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 PLOIESTI, reprezentata prin ________________ in calitate de _____________________, intelegem sa ne asociem prin prezenta, fara a da nastere unei noi persoane juridice, in vederea dezvoltarii si sustinerii activitatii fotbalistice de traditie in mun. Ploiesti.

Art.2. – Partile contribuie la asociere, cupa cum urmeaza :

  • Ploiesti intra in asociere cu dreptul de folosinta asupra marcii PETROLUL PLOIESTI, detinut in baza inscrierii marcii la OSIM sub nr.___________________, evaluat la 5.000 lei pe perioada contractului
  • ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 PLOIESTI – intra in asociere cu toate celelalte obligatii legate de sustinerea activitatii, financiare si/sau de alta natura, cum ar fi, dar fara a se limita la : sustinerea cheltuielilor privind echipa de fotbal, plata personalului contractual si/sau asociat, folosirea bazelor sportive, prezenta in competitiile la care echipa participa.
  • Pentru clarificarea obligatiilor partilor, se stabileste neechivoc faptul ca Municipiul Ploiesti nu are nicio obligatie financiara fata de asociere, cu nici un titlu, exceptand obligatia de a oferi folosinta marcii PETROLUL PLOIESTI, pe durata contractului de asociere.

Art.3.- Din veniturile realizate in cadrul asocierii, Municipiului Ploiesti ii revine suma de 5000 lei reprezentand contravaloarea folosintei marcii, asa cum a fost stabilita conform art.2 din prezentul contract, suma care va fi achitata pe parcursul contractului, in rate trimestriale, de catre ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52.

Art.4.- Daca pe parcursul asocierii, din documente oficiale prezentate de municipiul Ploiesti rezulta ca valoarea folosintei marcii PETROLUL PLOIESTI pe parcursul asocierii este mai mare, ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 va plati diferenta de suma astfel stabilita catre municipiul Ploiesti.

Art.5.- Contractul de asociere se incheie pe o perioada de 18 luni de la data hotararii Consiliului Local de aprobare a prezentului contract.

Art.6.- Prezentul contract isi inceteaza valabilitatea in urmatoarele situatii :

  1. la expirarea termenului daca partile nu au convenit prelungirea lui ;
  2. daca ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 PLOIESTI nu isi indeplineste obligatiile de plata catre Municipiul Ploiesti asa cum sunt ele prevazute la art. 3 si 4 din prezentul contract ;
  3. in cazul in care ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 PLOIESTI foloseste marca PETROLUL PLOIESTI cu incalcarea regulilor de convietuire sociala, in mod abuziv sau nelegal ;
  4. in situatia in care interese publice o impun.

          Incetarea contractului inainte de termen se dispune prin hotarare de consiliu local al mun. Ploiesti, in mod unilateral si motivat, fara a fi nevoie de interventia instantelor de judecata, de la data incetarii ASOCIATIA SPORTIVA PETROLUL 52 nemaifiind in drept sa foloseasca sub nicio forma marca PETROLUL PLOIESTI.

Incheiat in Ploiesti, azi____________________________.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor