logo
RNTV Live

Grecia propune un nou permis de ședere și muncă de trei ani pentru migranți

Symi-Grecia
Dumitrache Catalina

Parlamentul grec urmează să voteze un proiect de lege care ar oferi migranților șansa de a obține un permis de ședere și muncă pe o perioadă de trei ani. Măsura este concepută pentru a contracara penuria de forță de muncă în sectoare cheie ale economiei elene, afectată de criza datoriilor și de exodul lucrătorilor în timpul pandemiei.

Cu un număr semnificativ de migranți care trăiesc ilegal în țară, proiectul de lege propus de guvernul conservator vizează integrarea lor în economie și prevenirea creării unei categorii invizibile de lucrători. Estimările sugerează că aproximativ 300.000 de migranți fără acte trăiesc în prezent în Grecia, iar noul permis ar putea ajuta la atragerea de forță de muncă în sectoarele în care este necesară și la menținerea ordinii publice.

Proiectul de lege include și crearea unui post de coordonator național pentru returnarea migranților și este așteptat să fie aprobat, având sprijinul majoritar al parlamentului controlat de partidul premierului Kyriakos Mitsotakis.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor