logo
RNTV Live

Halucinant! Copii cu dizabilități agresați de îngrijitoare. Acestea le furau și din mâncare. Anchetă la un centru din Ploiești

stenograme 1
Oana Stoica

Scandal la Centrului de Îngrijire Copii cu Dizabilități “ Sf. Andrei” Ploiești.

Două angajate sunt anchetate acum după ce soțul uneia dintre ele a făcut dezvăluiri incredibile.

Cele două femei, Nicoleta și Cristina, sunt suspectate că ar maltrata copii din centru și le-ar fură din mâncare.

Conversatie angajate:

Nicoleta: “Cand ii prinzi singura .. dai… dar dai sa te tina minte

Cristina Ene: “Trebuie sa te impui ca te zapacesti.

Nicoleta: “Da-le bataie acum pe furis….

Este doar o mica parte din conversația dintre cele două angajate ale DGASPC, făcută publică de soțul uneia dintre ele.

Bărbatul susține că a găsit conversația în telefonul soției, pe whatsapp.

Tot el spune că atrocitățile descrise în conversații sunt de acum mai bine de un an și vizează Centru de Îngrijire Copii ”Sf. Andrei” Ploiești.

”Am ramas surprins, in afara faptului ca le lua dulciurile copiilor, prosoapele, ca ii si bat acolo.  M-a șocat când am văzut că în conversații, cele două se sfătuiau cum să-i bată pe copii”, declară soțul angajatei centrului.

Conversatie angajate:

(…)

Nicoleta: “Te uiti, dai cat poti de tare si ii spui : sa nu mai strig la tine de doua ori, ca iti crap capul. Nu stai sa il previ pe copil si apoi dai “

Cristina Ene: “ Asa e!”

În replică una dintre angajate spune că totul este o răzbunare a bărbatului cu care este în divorț. Mai mult, femeia neagă toate acuzațiile.

”Nu este nimic adevarat. Telefonul meu, si pot sa demonstrez asta, este la el si in momentul acesta, cu numarul acela. Abonamentul a fost pe numele lui, totul e o inscenare din cauza faptului ca sunt in divort cu el, am castigat custodia copilului, avem un copil de 9 ani , face orice sa ma denigreze, sa castige custodia copilului”, a declarat una dintre angajatele acuzate.

Barbatul care isi acuza sotia a si depus mai multe petitii la Directia Generala de Asistenta si Protectia a Copilului Prahova.

Institutia a pornit o ancheta.

”S-au facut verificarile de rigoare si faptele consemnate nu au fost confirmate exista si o a doua sesizare, in care au aparut elemernte noi. Fata de acestea s-a dispus intocmirea unei comisii de disciplina care urmeaza sa verifice si sa cerceteze toate aspectele semnalate”, a declarat Corina Nicola, purtător de cuvânt al DGASPC Prahova

”Daca se vor adeveri aceste lucruri , masurile pe care le vom lua vor fi dintre cele mai drastice.  Centrul despre care vorbim este un centru pentru copii cu dizabilitati severe, este greu sa lucrezi cu acesti copii, sa rezisti, e greu sa nu fi impresionat de ei”, a menționat și Viorel Călin, directorul general al DGASPC Prahova. 

Centrul de Ingrijire Persoane cu Dizabilitati “Sfantul Andrei” din Ploiesti are aproximativ 50 de beneficiari si peste 100 de angajati.

De la inceputul acestui an, in Prahova, au fost inregistrate 224 de sesizari, 38 de abuz fizic, 21 de cazuri de abuz psihic, 11 sexual, 150 de neglijenta si 4 de exploatare prin munca.

GALERIE FOTO CONVERSAȚIE:

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor