logo
RNTV Live

Impactul major care îl va influența pe Vladimir Putin: liderii globlali refuză să îi recunoască legitimitatea

Putin-razand
Theo Tănăsescu

Parlamentul Ucrainei se pregătește să facă un apel către țările lumii pentru a nu recunoaște pe Vladimir Putin drept președinte legitim al Rusiei. O declarație în acest sens a fost făcută marți seară de către președintele Comisiei parlamentare ucrainene pentru politică externă și cooperare interparlamentară, Oleksandr Merejko.

“Punctul principal, ideea principală a acestui apel este de a cere țărilor lumii, parlamentelor și statelor să nu-l recunoască pe Putin ca fiind legitim” – a afirmat Merejko.

Deputatul ucrainean a menționat că un astfel de apel ar reflecta poziția comună a parlamentarilor din cadrul Radei Supreme a Ucrainei. “Unul dintre inițiatori este președintele Radei Supreme, precum și comisia noastră. Eu am participat activ la elaborarea acestui document important, inclusiv opoziția (a participat)” – a menţionat parlamentarul.

Și în Europa se contestă alegerile din Rusia

Merejko a adăugat că şi președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Theodoros Roussopoulos, a făcut recent o declaraţie în care pune sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor din Rusia.

“Delegația ucraineană a fost unul dintre inițiatorii ideei de a trece într-una dintre rezoluțiile APCE apelul de a nu recunoaște legitimitatea lui Putin. Adică acesta este rezultatul diplomației parlamentare ucrainene. Și aș dori să vă reamintesc că, în trecut, a fost emis un decret prezidențial, care spune clar că Putin nu poate fi considerat reprezentant al Rusiei, nu se poate negocia cu el. Adică acest lucru este deja în plan juridic” – a declarat deputatul ucrainean.

Amintim că, în perioada 15-17 martie 2024, Rusia a organizat “alegeri prezidenţiale”, deschizând “secţii de votare” inclusiv în teritoriile ucrainene temporar ocupate. Potrivit lui Vadim Skibiţki, reprezentant al spionajului militar ucrainean, rezultatele “alegerilor” ruseşti erau deja cunoscute în prealabil la Kremlin. Potrivit acestor rezultate, dictatorul Vladimir Putin ar fi câștigat “alegerile” cu 87,8% din voturi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor