logo
RNTV Live

În aprilie, vremea în Europa a fost neobișnuită. Atena a fost acoperită de un nor de praf de culoare portocalie

blob
Constantin Corina

În timp ce unele părți ale Greciei au fost acoperite de un nor portocaliu de praf saharian, Finlanda a avut o săptămână de aprilie neobișnuit de albă

Vremea ciudată din aprilie a adus peste 20 de centimetri de zăpadă în unele zone, blocând tramvaiele și întârziind serviciile de autobuz și de metrou în capitala finlandeză. De asemenea, a provocat anulări de zboruri și întârzieri pe aeroportul din Helsinki.

În timp ce poliția din sud-vestul țării a raportat cel puțin 10 accidente rutiere, fără răni grave, angajații de la întreținere s-au străduit să îndepărteze zăpada de pe liniile electrice. Desi ninsorile nu sunt neobișnuite în lunile timpurii de primăvară în Finlanda, un ofițer de presă al operatorului de transport public HSL din Helsinki, Johannes Laitila, a declarat pentru YLE că o astfel de vreme este “neobișnuită” pentru sfârșitul lunii aprilie și a îndemnat călătorii să-și ia în calcul rezerve de timp dacă trebuie să călătorească.

Imaginile arată locuitorii din Helsinki mergând prin zăpadă și gheață, cu umbrele pentru a-i proteja de ninsori abundente, iar pe trotuare, printre mașini și scutere, s-au format troiene.

Pe aeroportul din Helsinki, peste noapte a căzut ploaie înghețată, conform operatorului aeroportului din Finlanda, Finavia, care s-a transformat în gheață aproape imediat ce a atins solul. “Ca urmare, procesul de degivrare a pistei și a aripilor aeronavelor trebuie să fie mai intens decât de obicei pentru această perioadă a anului”, a comunicat Finavia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor