logo
RNTV Live

În jurul a 40% de elevi au luat la Limba și Literatura Română note sub 5 la simularea de bacalaureat

exams-900×600
Constantin Corina

Conform datelor din aplicație, rata de promovare variază între 60,16% și 84,08%, cu cele mai scăzute rezultate la Limba română.

Peste 35% dintre elevi au obținut note sub 5 la trei dintre problemele examenului, aproape 40% dintre aceștia la Limba română.

“Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Conform comunicatului citat, 13.897 de profesori au fost implicați în evaluare. În peste 1.320 de centre de examen, scanarea și încărcarea lucrărilor au fost realizate de peste 10.000 de profesori asistenți.

Ministerul pregătește Platforma de evaluare digitalizată pentru a anonimiza și afișa rezultatele simulărilor Bacalaureat similar cu examenele naționale, începând din anul școlar următor.

De asemenea, lucrările elevilor sunt în școli, iar profesorii au acces la evaluare și borderouri începând cu 20 martie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor